KORT: Her kan du holde juleaften med andre - del dit arrangement

Her kan du se, hvor der bliver holdt juleaften for mennesker, der ikke har andre muligheder.

For flere tusinde danskere er julen forbundet med ensomhed, fordi de ikke har nogen at være sammen med juleaften. Og derfor sætter Røde Kors og dr.dk sammen fokus på ensomhed i julen.

Torsdag i sidste uge gik Røde Kors i luften med et initiativ, som skal give danskere, der ikke har nogen at fejre jul med, mulighed for at holde jul med nogle, der ønsker en ekstra julegæster.

Og i den forbindelse giver dr.dk dig også et overblik over, hvor hjælpeorganisationer og andre holder juleaften for mennesker, der ikke har andre muligheder. Kender du til julearrangementer, så plot dem ind på kortet her ovenfor og tryk på markering og skriv en kort tekst om det arrangement, du kender til.

Inspireret af Norge

Projektet går helt konkret ud på, at man udfylder en formular på Røde Kors' hjemmeside, hvor man enten melder sig som gæst eller gæstfri.

Røde Kors i Danmark er blevet inspireret af organisationens norske kolleger, der i år har sat samme projekt i gang i samarbejde med den norske avis VG. Her har flere hundrede nordmænd meldt sig til enten at åbne dørene for en ekstra gæst eller til at blive julegæst.

Facebook
Twitter