100 millioner til sjællandsk livskvalitet

100 millioner kroner skal udvikle natur, kultur og erhverv i Nordvestsjælland. Pengene kommer fra blandt andet EU og fødevareministeriet og skal skaffe livskvalitet til området.

Fire kommuner i NordVestsjælland har fået en luksusopgave. De skal finde ud af hvordan de bruger en sum på 100 millioner over de næste 6 år.

Millionerne kommer fra EU og Fødevareministeriet, og en del af midlerne er øremærket til kultur og natur i det sjællandske område.

Det er kommunerne Holbæk, Kalundborg, Sorø og Odsherred, som får tildelt de mange penge til udvikling områdets natur, erhverv og livskvalitet, skriver DR Sjælland.

Oplevelser i mosen

Hvordan pengene skal bruges, vil foreningen Udvikling Nordvestsjælland tænke over den kommende tid.

Formand for foreningen Henning Fougt siger til DR Kultur, at naturområdet Åmosen er et godt eksempel på et sted, som kan udvikles og blive en del af en oplevelseskultur.

Åmosen er Sjællands største sammenhængende moseområde, som strækker sig 50 km fra Midtsjælland til Storebælt.

Gemte kulturskatte

- Man kan indrette stiforløb med formidlingscentre, hvor man fortæller om naturen. Derudover ligger meget uopdaget kulturarv gemt i området. Hvis man får fortalt de historier på en spændende måde, tiltrækker man folk. Dermed øger man både omsætningen af penge og livskvalitet, siger Henning Fougt.