100 YouSee-medarbejdere har arbejdet på at rette fejl efter nedbrud

Tv-udbyderen har lovet de berørte kunder en kompensation, men vil stadig ikke uddybe, hvad den består i.

Medarbejderne i YouSee og det øvrige TDC Group har arbejdet på højtryk for at rette fejlen, der nytårsaften resulterede i, at tv-signalet røg hos størstedelen af udbyderens 1,2 millioner kunder. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Det var afsindigt dårlig timing, da YouSee nytårsaften blev ramt af en omfattende fejl, så hundredtusindvis af danskere blev forhindret i at se dronningens nytårstale.

Siden har over 100 medarbejdere arbejdet på at rette fejlen. Det skriver Yousee i en pressemeddelelse.

Søndag aften fik de sidste YouSee-kunder deres tv-signal tilbage.

- Vores fokus har i første omgang udelukkende været på at genoprette tv-signalet til vores mange kunder, der har været berørt af denne fejl. Det er en hidtil uset fejl i omfang, og vi er enormt kede af, at vores kunder blev ramt. Timingen omkring dronningens nytårstale gjorde det selvfølgelig kun endnu værre, skriver YouSee videre.

Fejlen stadig ikke opklaret

Det er stadig ikke opklaret præcis, hvad der skete lørdag eftermiddag, da tv-signalet forsvandt for langt størstedelen af YouSees 1,2 millioner kunder.

YouSee har nedsat en taskforce, der skal gennemgå og analysere fejlen. Det er fast procedure ved tekniske fejl, skriver tv-udbyderen.

- Vi ved, hvilket teknisk udstyr der svigtede, men vores taskforce skal undersøge, hvordan det kunne ske, at udstyret blev ramt af fejlen.

Søndag aften sendte YouSee en e-mail til de af deres kunder, der har registreret sig med e-mailadresse hos selskabet. Det svarer til over 900.000 udsendte e-mails.

Her lover YouSee kunderne et plaster på såret i form af ”noget underholdning”. Hvad det nærmere går ud på, vil YouSee ikke løfte sløret for, men lover at fortælle om det "inden længe".

Kunder, der ikke har modtaget e-mailen, kan finde den på YouSee.dk/undskyld, og alle kunder vil desuden blive informeret via e-mail eller brev, når underholdningsoplevelsen er på plads, lover YouSee.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter