11. time byder på verdenspremierer

Der er intet mindre end tre verdenspremierer i "den 11. time" på DR2 i aften. Seerne kan høre tre værker af den danske prisvindende komponist Per Nørgård.

Han er ikke en "Hr Hvem som helst", den danske komponist Per Nørgård.

Faktisk har han modtaget flere af de største musikpriser i verden. Det gælder både Nordisk Råds Musikpris, Sonnings Musikpris og den største, Sibelius-prisen, som han modtog sidste år.

Dermed er det noget af et scoop for DR2-programmet "den 11. time", når det i aften har verdenspremiere på hele tre værker af Per Nørgård. Det er værker, som han skrev, da han var dreng, men som aldrig før er blevet spillet offentligt.

- De nye værker er i virkeligheden meget gamle. Det er faktisk fra min tidlige teenagetid. Jeg var meget optaget af latinamerikansk musik dengang, siger Per Nørgård til DR P2 Plus.

Per Nørgård vender i øvrigt tilbage til DR. Når DR Byens koncertsal bliver indviet næste år er det også Nørgård, der står for musikken. Til lejligheden har han lavet sin 7. symfoni, der har verdenspremiere ved den officielle åbning af koncertsalen.

Kendere af klassisk musik betegner denne kommende begivenhed som "musikhistorisk".

FacebookTwitter