12 nye danske musiknavne du skal høre - før de lægger landet ned

DRs Karrierekanonen har udvalgt årets 12 håbefulde navne, der kan gå i samme spor som Minds of 99, Marie Key eller Djämes Braun.

Niels Brandt fra The Minds of 99 kom helt tæt på publikum efter at bandet var kommet med i Karrierekanonen (Foto: © Emil Hougaard, Scanpix)

Både foråret og de nye musikalske navne pibler frem!

I dag har DRs Karrierekanonen offentliggjort de 12 navne, der skal dyste om at blive en af de tre eksklusive vindere i KarriereKanonen.

De tre, der kan gå i samme fyldige fodspor som tidligere vindere -eksempelvis Marie Key, Katinka, The Minds of 99, Magtens Korridorer og Djames Braun.

Hvad der kræves, for at gå hele vejen, kan du læse nederst på siden - men først er der linet op, så du kan gå på opdagelse i de spændstige nye toner. Der er både storslået popmusik, folkekær rock i øjenhøjde og flere store stemmer:

Dusin

Sanger Jesper Norhstedt og producer Mads Vadsager rammer det gyldne spot, hvor smooth og blød dansksproget vokalpræstation møder længselsfulde synthsflader og groovy beats.

Det her er meget vel dit nye elektroniske popfix.

0:00

More Blessings

De tre venner Stefan Kvamm, Jakob Meyland og Anders Ejner Petersen laver organisk danse musik, der passende kunne have set sine første dage som opvarmning for Happy Mondays i Madchester dagene.

Trioen fra Silkeborg er klar til at ryste stivheden ud af dine sko og hive dig med ud på dansegulvet.

0:00

Jytte

Borgetligt hedder hun Jytte Knap, men det er blot fornavnet, der får lov at bære hendes lokkende og forførende r’n’b.

Og så kan det måske forvirre dig, at det ellers så jordnære danske navn, Jytte, skulle kunne være den næste badass r’n’b stjerne på den danske himmel, men lad ikke skinnet bedrage dig; Jytte har det hele.

0:00

L.T. Valentin

Der er noget helt særligt over L.T. Valentins måde at synge på; som om han har røget 40 smøgere om dagen og tyllet en flaske whiskey. Det her er 60’er inspireret folkekært dansksproget rock i øjenhøjde.

Du kan sagtens læne dig tilbage mens Lasse Tarp, der gemmer sig bag navnet, L. T. Valentin, fortæller dig om dagens trivialiteter og verdens nusseri i sine velspillede sange.

0:00

Tobias Albert

En komplet kontrolleret og overlegen sukkersød stemme, blandet med de største smilehuller og glimt øjet, burde være en kærlig advarsel til de store pop-drenge vi allerede har herhjemme.

Med r’n’b elementer, loopede sekvenser der spiller op til dans og catchy melodier, så er du garanteret solid pop fra den 20-årige Københavner.

0:00

Maxius

EDM bliver hyldet og udskældt, men hvis du er til virkelig medrivende elektroniske beats, der slynger dig rundt i lokalet, mens vokaler svinger ind og ud af lydbilledet for at fortrylle dig, så skal man spidse ørerne efter Maxius.

0:00

Shoko

Make room(!) for en stemme der ikke er tilfreds med at sidde på sin flade og bare være én i mængden. Shoko har volume nok til at fylde de største sale i Danmark ud, alene med hendes enestående talentpræstation på nummeret Forever.

Der er noget uimodståeligt ved hendes storladne popsange, hvor loftet for længst er passeret.

0:00

Elo

Elo er en af den slags rappere, man ikke regner med at støde på hver dag. Den slags der lægger et flow ned helt stramt og overlegent, som om han aldrig havde gjort andet før.

Og den 24-årige rapper fra Kolding, har mere end bare et godt flow at byde på. Han lyder som udfaldet af en late night session mellem Lupe Fiasco, Chance the Rapper og Kendrick Lamar.

0:00

Ravi Kumar

Et flabet samarbejde mellem produceren Aske Knudsen og rapper og badass sangerinde Sharon Jeanelle Kumaraswamy.

De lyder som hvis en trippende MIA, en ung Missy Elliot og en fordrukken omgang Beastie Boys tog til techno fest på en forladt industri fabrik. Og det er en kombination der er helt genial.

0:00

Aufori

Det fire mand høje band lover intet andet en kuldegysninger på dansk.

Det er fornemt samarbejde mellem Anna Ritsmar (vokal og ukulele), Mathilde Sten Nielsen (2. stemme, ukulele og percussion), Oliver Bernburg (el guitar) og Bjarke Mathiasen (keyboard), der lover du godt kan blive ramt lige i hjertekulen.

0:00

Solydz

Det er beskidt, det er barskt, det er dirkete og det er fandens catchy, når Solydz tager mikrofonen i hånden og rapper sine tekster hæst og tight.

Der en skødesløshed og et overlegent flow på spil, og produktioner der lukker op for en underverden af mørke samples, twistede synthflader og masser af dybde.

0:00

Fravær

Når nogen sætter ord på deres drengedrøm på en måde, så du både trækker på smilebåndet og bopper hovedet i indforståede nik, er der noget ekstra befriende over det.

Og det er præcis det duoen Fravær gør, når de leverer en næsten alt for perfekt kombination af støvede beats, upolerede og nærværende popmelodier og en sanger der rent faktisk lyder som en dreng, på den bedst tænkelige måde.

0:00

Hvad sker der nu med KarriereKanonen?

  • I de kommende måneder, vil de 12 navne blive kogt ind til bare tre! Det sker efter nogle koncerter på SPOT festivalen i Aarhus og SMUKfest i Skanderborg. Vinderne vil, udover at deres singler spillet på P3 og P6 BEAT også indgå i et forløb med Bandakademiet, der arbejder i flere henseender med artisterne. Marianne Fruergaard, Bandakademiets daglige leder, har et indgående kendskab til hvad de kigger efter, når de, sammen med DR og Smukfest, skal være med til at udvælge de endelige tre vindere af KarriereKanonen. - Karriere kommer ikke af sig selv. Det kræver en skønsom blanding af ambitioner og mål. En stærk vilje til at følge planerne eller justerer dem - og endelig et hårdt og stabilt arbejde, som betyder at man ikke kan give op, når man møder modstand. Udover at sangene skal være fængende, lytter Bandakademiet også efter særpræg i musikken og at der er en personlighed i hos artister, som ikke er en kopi af en allerede verdenskendt stjerne. Endelig er et vigtigt parameter, hvordan artisterne reagerer når de bliver sluppet løs på en scene. Det er det springende punkt i udvælgelsesprocessen og også hvorfor SPOT og Smukfest er inddraget i KarriereKanonen. - I en tid, hvor kampen om at trænge igennem er benhård, er live-elementet morderligt vigtigt. Her vinder man fans og skaber en stor del af sin karriere. Det er for alvor der at fårene skilles fra bukkene. Læs mere om navnene her.