15-årig vil have en hijab-emoji: Jeg ville have noget, som repræsenterede mig

Repræsentation betyder noget, lyder det fra designeren af udkastet til en hijab-emoji.

I forslaget til en emoji med hijab har den amerikanske grafiske designer Alphelandra Messer lavet et udkast til, hvordan emojien kunne se ud. (© Aphelandra Messer)

De findes i alle mulige hudfarver og med alle mulige ansigtsudtryk.

I bunken af de små kulørte emojis - det vil sige humørikoner, man kan sende til hinanden i eksempelvis SMS-beskeder og i emails - er der dog ingen tørklædeklædte ansigter, men det kan der dog meget vel komme inden længe.

15-årige Rayouf Alhumedhi fra Berlin har nemlig foreslået 'The Unicode Consortium' – som administrerer standardsættet af emojis – at der tilføjes et sæt af forskellige ansigter med tørklæder.

- Jeg ville have noget, som repræsenterede mig og de millioner af kvinder, som bærer tørklæde hver dag og er stolte over at bære det, siger Rayouf Alhumedhi, der flyttede til Tyskland fra Saudi-Arabien i 2012, til Washington Post.

I det syv sider lange forslag til hijab-emojien skriver hun også, at det ikke blot vil være en emoji for muslimske kvinder – også blandt ortodokse jøder og katolikker bliver der båret tørklæde.

I forslaget præsenteres der også et bud på, hvordan emojien kunne se ud. Det er udarbejdet af Aphelandra Messer fra Lincoln, Nebraska, i USA.

Aphelandra Messer har lavet et udkast til hijab emojien. Det fremgår af det forslag, som gennemgår de sidste revisioner. (© Aphelandra Messer)

Hun deler Rayouf Alhumedhis vurdering af, at en hijab-emoji vil kunne spille en stor rolle.

- Det er vigtigt, fordi repræsentation betyder noget, skriver hun i en mail til DR Nyheder.

- Mennesker, der ofte bliver repræsenteret i medierne – om det er i film, fjernsyn, magasiner, reklamer eller selv emojis – tager det ofte for givet. Men for grupper, der som regel præsenteres i et dårligt lys eller slet ikke ses, er tanken om at blive repræsenteret på lige fod med andre stærk og noget at stræbe efter.

Rayouf Alhumedhis forslag har også fået opbakning fra medstifteren af det sociale medie Reddit, Alexis Ohanian.

Ifølge Washington Post er forslaget om en hijab-emoji ved at gennemgå de sidste revisioner, og målet er at få det under egentlig betragtning til november.

Hvis det lykkes, og forslaget når hele vejen igennem processen, vil det kunne blive præsenteret som en ny officiel emoji i midten af 2017.