170.000 var på lang togtur på DR2

Tusindvis af danskere ved nu, hvordan det smukke Hardanger-plateau og Norges mange togtunneller ser ud.

Tusindvis af danskere ved nu, hvordan det smukke Hardanger-plateau og Norges mange togtunneller ser ud.

For ikke færre end 170.000 seere kiggede med, da DR2 søndag sendte måske verdens længste dokumentarprogram – nemlig hele togturen fra Bergen til Oslo på syv timer og 20 minutter, filmet med fire kameraer. Den løjerlige film var lavet i anledning af 100-året for etableringen af den spektakulære jernbanestrækning sidste år.

Programmet blev sendt fra klokken 7.40 til klokken 15.00 søndag, og ifølge DR Medieforskning var der 170.000, der så mindst fem minutter af rejsen. Men mange så dog fjernsyn meget længere. Faktisk så de, der var forbi i mindst fem minutter, i gennemsnit 71 minutter, viser tallene.

Mange på en solskinsdag

”Vi viste programmet, fordi vi syntes, ideen var sjov, og det er altså ret bemærkelsesværdige seertal for et syv timers program på en solskinsdag,” siger udviklingsredaktør Carl Otto Dethlefsen fra DR Medier.

I Norge så 1,2 millioner nordmænd med på hele eller dele af filmen, da den blev vist i slutningen af 2009. Derudover har NRK også holdt en helt særlig konkurrence, hvor man har lagt filmen ud til download og via en såkaldt Creative Commons-licens opfordret nordmændene til at bearbejde eller remixe programmet og bruge det på en sjov, særpræget eller helt nyskabende måde. Det har adskillige gjort, og NRK har dermed fået erfaringer med at sprede materialet gennem blandt andet sociale medier.

Hvis du gik glip af togturen, kan du downloade den her.