18-årig model med handicap skriver historie: Er på forsiden af vigtigt magasin

Modellen Aaron Philip pryder i denne måned forsiden af det amerikanske Paper Magazine.

Den transkønnede model Aaron Philip er født med cerebral parese (CP) - der eksempelvis kan resultere i spastisk lammelse. Det har dog ikke forhindret hende i at slå igennem i modeverdenen. (Foto: ANTHONY BEHAR/SIPA USA © Scanpix)

Kan du huske billedet af realitystjernen Kim Kardashian, der poserer i en sort kjole med et champagneglas på numsen, imens hun popper en flaske bobler, der sprutter op i luften og hen over hendes hoved for at ramme - ja, champagneglasset?

Så ved du også, hvad Paper Magazine er.

Dengang i 2014 spredte det New York-baserede blads forside med Kardashian sig som en steppebrand på internettet, og nu har bladet igen gjort et stort scoop.

Den transkønnede, sorte model Aaron Philip er nemlig havnet på den første af i alt syv forsider, som Paper Magazine lancerer i forbindelse med den amerikanske pride-måned, der falder her i juni, skriver CNN.

Aaron Philip fotograferet ved et arrangement i New York, USA, tidligere på måneden. (Foto: Lev Radin © Scanpix)

Og Aaron Philip er ikke en frøken hvem-som-helst. Den 18-årige model skrev nemlig historie, da hun fik en kontrakt i hus med det velansete modelbureau Elite Model Management sidste år.

Ud over at være transkønnet er Aaron Philip også født med cerebral parese (CP) - en hjerneskade, der eksempelvis kan resultere i spastisk lammelse - og hun er den første person nogensinde med CP, der har skrevet kontrakt med et ledende modelbureau.

- Modeindustrien har kun kendt til én slags profitgivende kropstype i så lang tid, men nu er vi nået til et sted, hvor alle slags kropstyper vil vises frem og fejres – og ikke kun fejres, men også ses som attraktive og mulige at markedsføre, har Aaron Philip tidligere sagt til CNN.

Succes på sociale medier

Aaron Philip tilskriver meget af sin succes til tilstedeværelsen på sociale medier som Twitter og Instagram, hvor hun i skrivende stund har omkring 120.000 følgere i alt.

Hun har flere gange afvist, at hun skulle være aktivist i forhold til at skabe tydelighed om mangfoldige kropstyper og kønsidentiteter, men hun er samtidig ikke bange for at sætte en tyk streg under sine forventninger til den modeindustri, hun er blevet en del af.

- Der mangler stadig masser af synlighed og opmærksomhed omkring folk med handicap i modeindustrien, sagde hun i interviewet med CNN.

Forening: 'En glædelig nyhed'

Hos CP Danmark, Landsforeningen for cerebral parese, glæder man sig over, at en model med CP nu er landet på forsiden af et stort amerikansk blad.

- Man kan håbe, at det her er et udtryk for, at der er ved at ske et holdningsskred i samfundet, så vi ikke længere forsøger at gemme folk med CP af vejen. På den måde er forsiden en glædelig nyhed, siger direktør for CP Danmark Mogens Wiederholt.

CP Danmark arbejder aktivt for, at mennesker med cerebral parese får de samme muligheder som andre 'for at leve et aktivt, indholdsrigt og selvstændigt liv'.

Derfor er det ekstra vigtigt med den tydelighed, som Aaron Philips eksempel er med til at skabe, mener Wiederholt.

- Det viser, at mennesker med handicap er her, dér og allevegne. Og selvfølgelig kan de også være modeller, siger direktøren og fortsætter:

- Det viser, at der forhåbentlig er ved at ske en glidende normalisering af vores syn på folk med funktionsnedsættelse, som betyder, at mennesker med for eksempel CP også kan være modeller - også på forsiden af et blad som Paper Magazine.

Facebook
Twitter