20-årig inder vinder Miss World 2017

Det næste år tilhører titlen som Miss World den 20-årige inder Manushi Chhillar.

Den 20-årige Manushi Chhillar løb med titlen for næsen af mexicanske Andrea Meza og engelske Stephanie Hill, der blev henholdsvis toer og treer. (Foto: Nicolas ASFOURI © Scanpix)

Skønhedsprinsesser fra 117 lande måtte se skuffede på, da Indiens Manushi Chhillar løb med titlen som Miss World 2017 lørdag.

Det oplyser konkurrencen på sin Facebook-profil.

Den 20-årige Manushi Chhillar løb med titlen for næsen af mexicanske Andrea Meza og engelske Stephanie Hill, der blev henholdsvis toer og treer.

Miss Mexico, Alma Andrea Meza, blev nummer to i skønhedskonkurrencen. (Foto: Nicolas ASFOURI © Scanpix)

Danmark var repræsenteret ved Amanda Petri på 20 år fra København. Hun kom dog ikke i top 40.

Hun gjorde sig dog bemærket i en af underkategorierne ved konkurrencen. Deltagerne dystede i kategorier som sport, talent samt evner som model.

I kategorien "talent" var Amanda Petri en af 15 deltagere, der endte et ubestemt sted mellem nummer fem og nummer 20.

Det var ikke nok, og hun måtte se på, mens sidste års vinder fra Puerto Rico videregav titlen til Manushi Chhillar.

Den nykårede skønhedsdronning er ifølge India Times datter af to læger, og det er hendes ambition at gøre karriere inden for kosmetologi og akupunktur.

I år blev konkurrencen afholdt i byen Sanya i Kina.

Miss World er ejet af Miss World Organisation, der styrer konkurrencen og sælger tv-rettighederne. Miss World er ikke at forveksle med konkurrencerne Miss Universe og Miss Earth, der er særskilte konkurrencer.

Miss Earth 2017 blev Karen Ibasco fra Filippinerne, mens Miss Universe afholdes 26. november. Danmark deltager ikke i Miss Universe i år.

24-årige Sabrina Jovanovic deltog for Danmark men kom ikke videre fra de indledende runder.

Miss World er den af de tre konkurrencer med flest deltagere.

Den eneste gang Danmark har vundet en af de tre konkurrencer var i 2001. Her slog den 19-årige advokatstuderende Catharina Svensson 41 andre kvinder og sikrede sig titlen som Miss Earth. Det var konkurrencens første år.

/ritzau/

Facebook
Twitter