20-årige Mathias havde planlagt hele sin fremtid - men så endte han på en øde ø

Efter sin deltagelse i 'Øen' har Mathias Iversen droppet planen om at blive kiropraktor til fordel for drømmen om at blive fotograf.

Han troede, han skulle læse videre efter sine sabbatår, men efter 30 dage på en øde ø fik 20-årige Mathias Iversen nyt perspektiv på tilværelsen og har nu fået helt andre fremtidsdrømme. (Foto: Metronome © Dr)

Hvad får en person til at rejse ud på en øde ø med 13 komplet fremmede mennesker i 30 dage? Vel at mærke uden hverken vådt eller tørt - og kun bevæbnet med de ting, der nu måtte være skyllet op på stranden.

For den blot 20-årige Mathias Iversen handlede det om at udfordre sig selv.

Gennem sin opvækst har han været fascineret af naturen og menneskets primitive overlevelse i den.

Han har ikke tal på, hvor mange gange han har set 'Den blå lagune' (film fra 1980 om to unge, der på grund af et skibbrud lever på en øde ø i det sydlige Stillehav), og da han for omkring et års tid siden så casting-opslaget om at komme med i DR1-programmet 'Øen', var han fanget med det samme.

Men han havde aldrig drømt om, hvordan de 30 dage skulle ændre hans liv.

- Det startede egentlig lidt for sjov. Det var jo et tv-program, man meldte sig til, og bare dét var meget fremmed for mig, siger Mathias Iversen og fortsætter:

- Men jeg begyndte at skrive en ansøgning, og den blev bare længere og længere. Det gik op for mig, hvor meget jeg egentlig ville det.

Blev udfordret fysisk og psykisk

Mathias Iversen var foruden outdoor-livet også optaget af at gøre op med den hektiske livsstil, han synes, vi ligger under for.

- Vi har hovedet i mobilerne hele tiden. Alt kører over skærme, og når vi taler sammen, er det via Messenger, siger Mathias Iversen, der endte med at blive en af de udvalgte, der skulle 30 dage afsted på den øde ø.

Og det blev noget af omvæltning for den unge mand, der indtil afrejsen i marts havde levet hele sit liv i trygge omgivelser sammen med mor, far, lillebror og hunde hjemme i Horsens.

- Jeg skulle pludselig stable en selvstændighed på benene og træffe nogle beslutninger og have nogle meninger.

- Og så var jeg overvældet af, hvor meget sulten betød for mig, og hvor lidt min krop kunne uden den mængde mad, den ellers var vant til, siger han.

Se, hvor dramatisk det gik til, Da Mathias Iversen bukkede under på grund af en slem dehydrering:

Men det var ikke kun mødet med den vilde natur og dens knaphed på kalorier, der gjorde indtryk på Mathias Iversen, der var den yngste af de 14 deltagere.

Mødet med de andre på øen satte nemlig også store tanker i gang i hovedet på den 20-årige fyr.

Radikalt karriereskift

Inden han tog af sted, følte Mathias Iversen sig fast besluttet på, hvordan hans liv skulle udarte sig.

- Jeg skulle holde mit sabbatår og starte på kiropraktoruddannelsen i Odense og læse dér i seks år og så ellers ud at arbejde som kiropraktor.

Men de andre på øen lærte ham, at livet ikke nødvendigvis behøver at være sådan, som man ellers har planlagt og fortalt sig selv, at det skal være.

- Det kan blive helt fantastisk på mange forskellige måder, siger han og fortsætter:

- Jeg kunne se på dem og deres liv, at jeg ikke ville have gjort noget galt, hvis jeg ikke fulgte den lige vej, jeg måske ellers troede, jeg skulle gå med mit eget liv.

Særligt var det relationen til den næsten 20 år ældre Jacob Møller, der fik Mathias Iversen til at se på sit liv med nye briller.

Den 39-årige filmfotograf fik nemlig tændt en kreativ flamme i den unge horsensianer.

- Han var lidt som en mentor for mig. Og det her med at filme ude på øen blev en åbenbaring for mig. Det vil jeg meget hellere!

Det var blandt andet mødet med de andre deltagere som eksempelvis Lise Lotte Christensen (til venstre) og Henrik Fredsøe (i midten), der fik Mathias Iversen (til højre) til at se sit eget liv i et nyt lys. (© Dr)

Har brugt hele sin opsparing

Efter Mathias Iversen er vendt hjem fra de varme breddegrader, er han gået all in på sin nye drøm.

Han har derfor brugt hele sin opsparing på kameraudstyr og går nu benhårdt efter at suge så meget læring og erfaring til sig som muligt.

Ham og Jacob Møller har da også holdt kontakten ved lige, efter de er kommet hjem til Danmark igen.

- Han har hjulpet mig med, hvilket udstyr jeg skal have, og jeg har også været sammen med ham en dag, hvor vi legede med den drone, jeg har købt. Den var han helt oppe at køre over, griner Mathias Iversen.

Han har dog ikke lagt helt faste planer for fremtiden, men forsøger at holde mulighederne åbne.

Indtil videre er han ved at starte sit eget lille firma op med en kammerat, hvor de filmer og klipper for private.

- Men jeg vil måske også gerne tage en uddannelse, så jeg har et basisgrundlag at bygge videre på, siger han.