25.000-30.000 hylder Kim Larsen: Politiet opfordrer folk til at holde sig væk fra optog

Der er så mange til mindeoptog i København, at der ikke er plads til alle på endestationen.

Sådan så der ud på Langebro i København. Menneskemængden på vej mod Langebro, og strømmen af fans er kun blevet større efter mørkets frembrud.

Mange - faktisk for mange hylder Kim Larsen i København her til aften.

Politiet advarer nu folk om ikke at tage mod Nytorv/Gammeltorv, hvor et mindeoptog til ære for den afdøde sanger er planlagt at slutte.

Det sker, fordi området ifølge politiet ikke har kapacitet til så mange mennesker på én gang.

Ifølge Københavns Politi har mellem 25.000 og 30.000 mennesker valgt at gå turen fra Christianshavn over Langebro for så at ende på Nytorv/Gammeltorv i det indre København, hvor der er mindekoncert.

- Rigtigt mange - 25.000 til 30.000 - deltager i mindeoptog for Kim Larsen. Nytorv/Gammeltorv der var tænkt som optogets endestation kan ikke tage så mange mennesker, hvorfor vi opfordrer til at man ikke nødvendigvis skal fortsætte ind på Nytorv/Gammeltorv, skriver politiet på Twitter.

Du kan følge de forskellige mindeoptog for Kim Larsen live lige nu på dr.dk og på DR2. Vi sender både fra København, Odense og Aarhus. Se med her.

Mange flere er på vej

Politiet var tidligere på aftenen ude og opfordre bilister til at køre udenom Christianshavn, hvor mindeoptoget startede.

- Rigtigt mange ønsker at ære Kim Larsen ved at deltage i mindemarchen med udgangspunkt i Sofiegade. Det giver trafikale udfordringer i Torvegade, hvorfor vi anbefaler, at man kører uden om Christianshavn, skrev politiet.

Der er stadig en slange af mennesker, som er på vej fra Christianshavn, og som regner med at deltage i hele festen.

DR Nyheders reporter på Christianshavn fortæller, at stemningen til mindeoptoget er helt rolig, og at folk agter at gå hele ruten til indre by.

- De fleste går stille og roligt med en øl og mindes Kim Larsen. Vi har set politiet og også Hjemmeværnet. Men de her mennesker er i fuld gang med at sætte kursen mod Langebro og videre til Nytorv/Gammeltorv, fortæller hun.

Også i Odense og Aarhus bliver der her til aften holdt mindeoptog for sangeren, der døde i søndags 72 år gammel.

Politiet i Odense anslår, at mindst 10.000 er mødt op, mens 5.000 anslås at deltage i Aarhus.

På søndag klokken 19.30-21.00 er der gratis mindekoncert på Rådhuspladsen i København. Koncerten kan også ses live på dr.dk og på DR1. Læs mere om koncerten her.

BILLEDER Hele Danmark siger farvel til Kim Larsen

  • Aarhus hylder Kim Larsen med fakkeloptog fra Rådhuspladsen, gennem Strøget til Store Torv, hvor der vil blive lagt blomster ved Aarhus Domkirke til ære for Kim Larsen. (Foto: © Bo Amstrup, Scanpix)
  • Rigtig mange er også mødt op i Aarhus. (Foto: © Bo Amstrup, Scanpix)
  • I Aarhus er der også fakkeloptog til ære for sangeren. (Foto: © Bo Amstrup, Scanpix)
  • Sådan startede optoget på Christianshavn i København. (Foto: © Claus bech, Scanpix)
  • Siden begyndte folk at bevæge sig over Langebro på vej mod endestationen på Nytorv/Gammeltorv. (Foto: © Claus bech, Scanpix)
  • Også i Odense, hvor Kim Larsen boede, hylder folk her til aften sangeren med musik, fakler og øl. (Foto: © Sophia Juliane Lydolph, Scanpix)
  • Flere tusinde mennesker deltager i optoget i Odense. (Foto: © Sophia Juliane Lydolph, Scanpix)
1 / 7