35 kvinder anklager Cosby på magasinforside

Anklagerne om Bill Cosbys sexmisbrug af kvinder tager til.

Efter anklagerne om sexmisbrug er piblet frem, er det også kommet frem, at Bill Cosby i 2005 indrømmede, at han havde beroligende piller, med den hensigt at give dem til unge kvinder, som han ønskede at have sex med. (Foto: JEFF KOWALSKY © Scanpix)

Den første kvinde, Andrea Constand, stod frem i januar 2005.

Sagen blev afvist på grund af manglende beviser. Men derefter kom Tamara Green og fortalte, at hun også var blevet bedøvet med piller og misbrugt tilbage i 1970'erne.

Beth Ferrier og Barbara Bowman fulgte efter. Og især da CNN interviewer sidstnævnte i efteråret 2014, står endnu flere kvinder frem en efter en: Joan Tarshis, Linda Joy Traitz, og Janice Dickinson. Og Louisa Morits. Og Carla Ferrigno. Og Therese Serignese.

35 kvinder står frem

Over 40 kvinder har i alt fortalt om sexmisbrug og skandalen om den elskede komiker fra 'The Cosby Show' er blevet ved med at vokse sig større, mens overblikket bliver mindre.

I dag stiller 35 af kvinderne sig frem på New York Magazines forside og fortæller enslydende historier om at være blevet bedøvet med piller af Bill Cosby for senere at blive seksuelt udnyttet. Overgrebene er angiveligt sket fra 1960'erne og frem til 1996.

https://twitter.com/NYMag/status/625472029173645312

Magasinets dokumentation af overgrebene består af udvalgte videointerview, fotografier og en stor sammenhængende historie, der knytter de 35 fortællinger sammen. Hver kvinde er blevet interviewet alene, men fortæller alligevel næsten den samme historie om en ung kvinde, der bliver misbrugt af en mand, hun opfatter som en slags mentor.

-I 60’erne, da den første anklage mod Cosby dukkede op, blev voldtægt betragtet som noget voldeligt begået af en fremmed. Men blandt yngre kvinder, og især online, er der nu en stærk følelse af, at stå frem er det eneste rigtige at gøre. At en kvinde, der siger, at hun er et offer, er mere kraftfuldt end ethvert andet våben i kampen mod voldtægt, skriver magasinet.

Indrømmede brug af beroligende piller

Bill Cosby nægter selv alle anklager, men tidligere denne måned er det via retsdokumenter kommet frem, at han i 2005 indrømmede, at han havde købt receptpligtige, beroligende piller, Quaaludes, med det formål at give dem til unge kvinder for derefter at have sex med kvinderne.

I retsdokumenterne fra 2005 beskriver komikeren et møde i 1970'ernes Las Vegas med en unavngiven kvinde:

- Hun mødes med mig backstage. Jeg giver hende Quaaludes. Derefter har vi sex, fortalte Cosby, der i dag er 77 år, men var 38 eller 39 år på det pågældende tidspunkt.

Udover Andrea Constands civile søgsmål er Bill Cosby endnu ikke blevet tiltalt for en forbrydelse.

Præsident Barack Obama mener heller ikke, at det er nødvendigt, at fratage komikeren den særlige frihedsmedalje, han blev tildelt i 2002.

Facebook
Twitter