362.000 timers tv og radio digitaliseres

DR er i gang med at digitalisere radio- og tv-programmer fra arkiverne, så de kan gøres tilgængelige for danskerne. Næste skridt er digitalisering af 362.000 timers dansk kulturarv og historisk dokumentation.

DR tager nu næste skridt i en storstilet digitalisering af sine arkiver. De seneste 20 års radiohistorie bliver sendt til digitalisering i Belgien hos virksomheden Memnon. Det drejer sig om 350.000 timers radio.

Samtidig bliver næsten 12.000 timers tv-programmer sendt til Sony i Sydfrankrig. Her skal fabrikken, som i sin tid udviklede båndene, stå for at digitalisere dem.

Meget arkivstof er allerede tilgængeligt

Mange danskere har allerede stiftet bekendtskab med DRs aktiviteter inden for det, der samlet set kaldes Kulturarvsprojektet. Projektet skal sikre, at billederne og lyden af danskernes historie ikke forgår.

En stor del af de første programmer, der er blevet digitaliseret, har danskerne selv har været med til at vælge ud som deres 100 favoritter via websitet dr.dk/bonanza.

DRs chefredaktør for on demand, Nicolai Busck Porsbo, glæder sig over, at DR nu er godt i gang med en mere struktureret digitalisering af de gamle programmer.

- Nu begynder kulturarven for alvor at komme i spil. Når båndene, der er omfattet af ordrerne i dag, er digitaliserede, vil al radio siden 1989 kunne gøres tilgængeligt. Det er ganske unikt - også i en international sammenhæng, siger han.