71-årig transseksuel udgiver debutalbum

Sandra Day har drevet bordel og arbejdet som stripper. Til januar udgiver veteranen et album, der er en blanding af Grace Jones, David Lynch og Scott Walker.

71-årige Sandra Day skiftede i 1969 navn fra Alexander til Sandra. Derefter fik hun indoperet en kunstig barm, og har siden da levet et liv som transseksuel. Hun har optrådt som stripper og piskedronning i det Københavnske natteliv, og har i skikkelse af sanger og skuespiller bl.a. optrådt sammen med navne som Ove Sprogøe og Bodil Kjer.

Til januar springer hun ud som albumkunstner med udgivelsen "Sing - Don't Cry". Det skriver musikmagasinet Gaffa.

Albummet er produceret og skrevet af Johnny Stage, der bl.a. har været inde over musik fra Sort Sol og Martin Hall. Stilen på albummet beskrives som en blanding af Grace Jones, David Lynch og Scott Walker. Albummet udkommer efter planen den 11. januar 2011 - på Sandra Days 72-års fødselsdag.

En bondetøs i storbyen

Sandra Day voksede op i Ebeltoft og blev senere udlært som boghandler i København. Hendes liv og levned blev beskrevet i bogen "Fra bondetøs til piskedronning" (2007), hvor forfatteren Thomas Aagard Skovmand fortæller historien om en fredelig barndom i det jyske, der blev afløst af bordeldrift på Vesterbro og piskesvingende strip i bl.a. Sverige og Tyskland.

Facebook
Twitter