800.000 fans følger nørdet heltinde: Det handler om ikke at være bange for hvem du er

Cosplayeren Ani-Mia er blevet en stjerne på Facebook. Her uploader hun billeder, hvor hun er klædt ud som karakterer fra tegneserier og superheltefilm.

23-årige Ani-Mia portrætterer tegneseriefigurer og superhelte. Hun har mere end 800.000 fans på Facebook. (© Ani-Mia)

For 23-årige Ani-Mia fra USA er der ingen grænser for, hvem man kan være.

Hun er cosplayer og turnerer verden rundt med sine kostumer, som udspringer fra tegneserier, computerspil og superheltefilm.

På det seneste har hun både været en Stormtrooper fra ‘Star Wars’, Cruella de Vil fra ‘101 Dalmatinere’ og Nintendos ikoniske spilfigur Mario.

- Det handler om ikke at være bange for, hvem du er. Og om at turde elske, det man elsker. Cosplay gør det muligt for folk at være lige præcis dem, som de gerne vil. Vi ser dele af os selv i vores helte. Så hvis du føler dig lige så sej som Captain America, så skal du da være Captain America!

- Jeg er fan af at blive karakterer, som jeg elsker. Det er i virkeligheden essensen af cosplay: Find en karakter, som du elsker, og vis det ved at være dem. Jeg tror, at folk drages af cosplay, fordi de kan se, at folk har det sjovt. Og man drages af folk, der har det sjovt - og nyder, hvad de gør, fortæller hun.

Det er blevet sejt at være nørd

Ani-Mia har udøvet cosplay siden 2008 og besøgt over 150 messer i hele verden - i denne weekend til Comic Con i København. Men det har ikke altid været lige nemt, at interessere sig for tegneserier, computerspil og superhelte.

- Da jeg var yngre, blev man drillet, hvis man godt kunne lide tegneserier og superhelte. Så vi skjulte vores interesser. Vi ville ikke have, at folk så os, når vi sneg os i biografen for at se den nye Batman-film. Men nu er det cool, og jeg ville ønske, at jeg som barn turde stå op for mine interesser og sige: “Jeg elsker tegneserier - og jeg er stolt af det!”

Ani-Mia portrætterer alle typer af karakterer fra tegneserierne og computerspillenes verden. Og for hende betyder det ikke så meget, om det er mandlige eller kvindelige karakterer, som hun cosplayer.

Her er hendes overvejelser omkring tre af de karakterer, som hun har portrætteret for nylig:

Ani-Mia som Nintendos ikoniske figur: Mario. (© Ani-Mia)

Mario fra Nintendo-spillene

- Jeg tror, at Mario-karakteren appellerer til flere mennesker. Når du leger med de klassiske kønsopfattelser og folks forestillinger om dem, sker der noget spændende.

- Mario behøver ikke altid at være en mand. Han kan også være en kvinde - eller være høj, lav, tynd, tyk, en anden etnicitet og så videre. Cosplay-disciplinen kan se ud på alle tænkelige måder.

Ani-Mia som Cruella de Vil fra Disneys '101 Dalmatinere'. (Foto: Maze Studios / Ani-Mia)

Cruella de Vil fra Disneys '101 Dalmatinere'

- Jeg har fundet ud af, at jeg har det bedst med at cosplaye skurke. I starten, da jeg begyndte, var jeg altid meget sky og generte karakterer. Men nu er jeg blevet mere selvsikker, og derfor synes jeg, det er spændende, at portrættere karakterer, der for eksempel er onde.

- Man lever sig ind i karakteren, og der er en interessant kant ved dem. Det er der med Cruella de Vil.

Ani-Mia som en 'Star Wars'-Stormtrooper. (© Ani-Mia)

Stormtrooper fra 'Star Wars'-filmene

- Det er svært at cosplaye en karakter uden personlighed som en stormtrooper - men det er også spændende! Her skal du skabe din egen karakter og person.

- Med stormtroopere er det jo særligt interessant, for en stormtrooper kan være hvem som helst under dragten. Det ser vi for eksempel i ‘Star Wars: The Force Awakens’, hvor Finn viser sin personlighed, da han går fra at være stormtrooper til at være oprører. Så med en stormtrooper, skal du virkeligheden udfolde din kreativitet og fantasi og investere noget af dig selv i processen, hvilket opsummerer cosplay-disciplinen perfekt!

Facebook
Twitter