9. klasses musikvideo snører pladeselskab

Alle vil have fat i Mikkel fra 9. klasse efter, hans musikvideo er blevet et Youtube-hit. Men faktisk er alt ikke som det ser ud i videoen, afslører en af hovedpersonerne bag videoen.

Da Nordvangskolens afslutningsarrangement for 9. klasserne nærmede sig i foråret, gik Mikkel Kehlert fra en af skolens 9. klasser til sin svoger med en idé til et projekt, klassen kunne vise.

Svogeren, der hedder Anders Øhrstrøm, var med på ideen, og sammen skrev de to en ny tekst til sangen "Mest ondt" af Burhan G og Medina.

De fik hurtigt resten af klassen med på ideen, og mens Anders Øhrstrøm sang og filmede videoen, mimede Mikkel Kehlert teksten.

Og det gør han godt. Så godt, at han er blevet tilbudt en pladekontrakt og både The Voice og Nova FM viser videoen på deres hjemmesider.

Du kan se videoen her.

Lærerne tudbrølede

Projektet var bare tænkt som en hilsen og tak til lærerne på Nordvangskolen. Og da videoen blev vist ved afslutningsarrangementet, var det nogle meget benovede lærere, der så på.

- Lærerne tudbrølede, fortæller Anders Øhrstrøm til DR Kultur.

Og de stolte elever lagde deres film på nettet, så venner og familie også kunne se den.

Sony ville tilbyde en pladekontrakt

Men det var ikke kun vennerne, der var interesserede i videoen. Selvom den kun har ligget på Youtube i 2 uger, var den allerede set af over 14.000 personer fredag.

Der gik heller ikke længe før, telefonen på Nordvangskolens kontor glødede. Og en af dem, der ringede var fra Sony Music.

- Så jeg tænkte, åh nej, det er noget med rettigheder, fortæller Anders Øhrstrøm.

Men det kunne Mikkel Kehlert hurtigt afkræfte. Sony var nemlig så begejstrede for videoen, at de ringede for at tilbyde ham en pladekontrakt.

Har ikke en tone i livet

Mange elever drømmer nok om at kunne gå ud af 9. klasse med en pladekontrakt, men det er ikke noget, Mikkel Kehlert har planer om. Og i øvrigt synger han slet ikke.

- Han har ikke en tone i livet. Desværre, for det her ville jo være den perfekte start på en karriere, siger Anders Ørhstrøm.

Til gengæld synger Anders Øhrstrøm. Han arbejder nemlig som korsanger for det danske band Infernal.

Han mimer så godt

Og selvom Anders Øhrstrøm er velbevandret på den danske musikscene og kender mange musikere, var der ingen, der anede, at det var ham, der sang.

Selv de musikere, han arbejder tættest sammen med, hoppede på den. Men det har Anders Øhrstrøm en forklaring på.

- Det er jo fordi, at Mikkel gør det så godt. Han mimer så godt, siger Anders Øhrstrøm.

Anders Øhrstrøm synes i det hele taget, at det er en sjov historie. Og han håber, at det lille hyggeprojekt også kan blive et boost for hans egen sangkarriere.