To år efter hustruens død: Nu overvejer Soulshock at vende hjem til Danmark

Den danske sangskriver og producer Carsten "Soulshock" Schack længes efter familien og vennerne i Danmark og overvejer nu at vende hjem efter mere end 20 år i USA.

En aften i februar for to et halvt år siden ændrede Carsten "Soulshock" Schacks liv sig med ét.

Her fandt han sin hustru gennem mere end 20 år, sangerinden Charmayne "Maxee" Maxwell, død i parrets fælles hjem i Los Angeles.

Hun var faldet og havde skåret sig så uheldigt på et stykke glas, at hun mistede livet som følge af blodtab.

- Mit liv blev fuldstændig vendt rundt. At stå der som alenefar og ikke længere have det familieliv, man havde haft i mere end 20 år, fra den ene dag til den anden... Det er ubeskriveligt. Jeg kan ikke engang forklare det, fortæller Carsten "Soulshock" Schack onsdag aften i Aftenshowet.

Carsten Schack er født op opvokset i Gug ved Aalborg, men har siden 1993 boet i USA, hvor han under aliaset Soulshock har markeret sig som en af Danmarks mest succesfulde sangskrivere og producere.

Han har blandt andet arbejdet sammen med store stjerner som Whitney Houston, Backstreet Boys og Solange.

I 1994 mødte han så sangerinden Charmayne "Maxee" Maxwell, med hvem han senere fik sønnen Nikolaj, som i dag er 13 år.

Men efter det tragiske dødsfald for to et halvt år siden overvejer den danske hitmager nu permanent at skifte adressen i Los Angeles ud med en herhjemme i Danmark.

- Det satte nogle ting i gang, også i forhold til den måde jeg har lyst til at være på over for andre mennesker. Jeg er blevet lidt mere taknemmelig for de ting, jeg har, og de mennesker, jeg har omkring mig, siger Soulshock.

- Min familie er herhjemme, så det er også et tidspunkt for mig at overveje, om ikke Nikolaj skal hjem, nyde sine bedsteforældre og have den familie omkring sig, som vi ikke længere har i LA.

Danskere er mere nærværende

Netop familien og vennerne i Danmark er en af de overvejende grunde til, at Soulshock for alvor tænker på at vende hjem til Danmark efter mere end 20 år på den amerikanske vestkyst.

- De tætteste mennesker, jeg har i mit liv, er stadigvæk danskere (…) Amerikanerne, som jo er meget varme mennesker, og som jeg sætter pris på, har meget svært ved at deale med noget så tragisk som det her, fortæller Soulshock.

- Hvis noget er hårdt, er der meget en tendens til at feje det ind under gulvtæppet. Og i sådan en situation, jeg har været igennem, har man altså brug for virkelig tætte venner.

Soulshocks hustru, Charmayne 'Maxee' Maxwell, blev 46 år. (Foto: © Privatfoto/Vist i Aftenshowet)

- Herhjemme er vi mere nærværende, vi viser omsorg, og vi kan snakke om mere ægte ting og face problemerne. I USA er det svært at få tætte venner og få den der helt tætte ting, som jeg har med mine venner i Danmark, siger Soulshock.

Hvor det første år efter hans hustrus død var et stort mørke for Soulshock, har han brugt det seneste år på at give sig selv tid til at reflektere over sit liv, og hvad han egentlig vil med det.

I den proces er han blandt andet nået til den erkendelse, at han har lyst til at gøre noget for unge talenter inden for musikbranchen og ikke kun tænke på sin egen karriere.

Derfor har han stiftet musikforlaget Souljam, hvis formål er at hjælpe danske producere og sangskrivere med at komme nemmere igennem til det store marked i USA, hvor han selv har haft succes de seneste 25 år.

- Jeg synes, jeg har noget at give tilbage, siger han.