ABBA-Bjørn har glemt grandprix-sejr

Björn Ulvaeus fra ABBA kan ikke selv huske, da ABBA vandt Melodi Grand Prix med sangen "Waterloo" i 1974. Han lider af hukommelsestab.

Mange svenskere kan sikkert huske, hvor de var, da gruppen ABBA vandt Melodi Grand Prix med sangen "Waterloo". Det samme kan man dog ikke sige om ABBA's egen Björn Ulvaeus.

Sangskriveren og musikeren Bjørn Ulvaeus fortæller nu, at han lider af hukommelsestab og ikke kan huske den ellers så vigtige og skelsættende begivenhed for popgruppen. Det fortæller han selv ifølge den britiske avis Daily Mirror.

- Mange husker det øjeblik, hvor de var, hvad de lavede, og endda hvordan de følte. Men ikke jeg, siger Björn Ulvaeus, der slet ikke kan huske, at det har fundet sted:

- Det er utroligt, men jeg husker ikke at have stået på den scene. Det er som om, jeg slet ikke var der, siger han.

Kan ikke skrive egen biografi

Problemet for den succesfulde sangsmed rammer dog ikke kun minderne - eller mangel på samme - fra 1974.

Hukommelsestabet betyder, at den 63-årige Björn Ulvaeus i dag ikke kan huske meget fra sin karriere i den verdenskendte popgruppe, der ellers har budt på mange fornemme hitlisteplaceringer og en perlerække af store succeser.

- Folk spørger mig ofte om jeg ikke vil skrive min egen biografi, men selvom jeg skulle have lyst til det, så kan jeg ikke. Jeg har ekstremt få minder, siger han til avisen.

FacebookTwitter