ABBA genforenet til premiere på "Mamma Mia! The Party!"

Det er første gang i otte år, at de fire medlemmer af den svenske popgruppe samles.

Björn Ulvaeus er bagmanden bag helaftensforestillingen med middag "Mamma Mia! The Party!". (Foto: Jonathan Nackstrand © Scanpix)

Musikken er fra 1975, musicalen har kørt i hele verden siden 1999, og filmen fra 2008 blev et kæmpehit. Onsdag aften blev der så skrevet et nyt kapitel i historien om verdensberømte ”Mamma Mia!”, da helaftensforestillingen ”Mamma Mia! The Party” åbnede i restauranten Tyrol i Stockholm.

Det er Björn Ulveaus’ idé, og den tidligere ABBA-mand fik det bedst tænkelige selskab til åbningen af sit show, da gruppens resterende medlemmer valgte at troppe op til premieren. Det er første gang siden 2008, at Björn Ulveaus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad er samlet.

Ideen til at bygge et show med middag i omgivelser, der ligner den græske restaurant fra musicalen, er tre år gammel, fortæller Björn Ulveaus til svenske Aftonbladet.

– Jeg hørte om kvinder, som holder Mamma Mia-aftener og drikker vin. Det er sjovt at tage den verden til en restaurant og lade historien udspille sig i løbet af en aften, siger han til den svenske avis.

Han kvaser i samme ombæring alle håb om at se de fire medlemmer sammen igen.

- Vi mødtes alle fire for halvandet år siden til vores 40-års jubilæum. Der talte vi længe om, om hvorvidt vi skulle lave noget sammen. Og nej, det skal vi ikke, siger han.

Det hører til sjældenhederne, at de fire medlemmer bag ABBA ses sammen, men hvor det før i tiden skyldtes bitre skilsmisser er det slet ikke tilfældet længere, forsikrede Ulveaus ved premieren.

- Vi har et meget godt forhold, vi har meget tætte og stærke bånd i denne ting, som vi har gået igennem sammen. Det er et formidabelt venskab, siger han til Aftonbladet.

Siden "Mamma Mia" fik premiere i London tilbage i 1999, er den blevet set af omkring 55 millioner verden over.

FacebookTwitter