Abbey Road-striber er britisk kulturarv

En ikke helt tilfældig fodgængerovergang i London er blevet britisk kulturarv. Der er tale om den på Abbey Road, som The Beatles gjorde berømt.

Tænk på en fodgængerovergang. Og tænk på en, som millioner og atter millioner nikker genkendende til. Ikke fordi de selv har været der og er gået over vejen. Nej, fordi fire mænd med slasket langt hår og - via deres musik - et utrolig tag på pigerne.

Ja, så er der kun en fodgængerovergang, og den findes i det sydøstlige England, nærmere betegnet London. Der er selvfølgelig tale om striberne på Abbey Road, hvor de fire medlemmer af Liverppol-bandet The Beatles poserede på deres sidste album i 1969.

Og onsdag blev striberne og fodgængerovergangen udråbt som en del af den britiske kulturarv.

Mindesmærker vedligeholdes

På billedet skridter Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr over fodgængerovergangen.

Det var ikke langt fra det lydstudie, hvor de indspillede de fleste af deres plader.

Fodgængerovergangen på Abbey Road er i dag en stor turistattraktion, der trækker tusindvis af mennesker.

- Det er et fantastisk bevis på Beatles berømmelse, siger turistminister John Penrose, der har ansvar for at vedligeholde mindesmærker i Storbritannien.

Abbey Road topper iTunes

Talrige bygninger, hvor The Beatles satte deres aftryk, er allerede i dag officielle mindesmærker. Det gælder for eksempel lydstudiet i Abbey Road og Paul McCartneys og John Lennon fødehjem i Liverpool.

Derimod er det meningen, at det rækkehus, hvor Ringo Starr er født, skal rives ned.

Kun Paul McCartney og Ringo Starr er i live i dag. John Lennon blev myrdet i New York i 1980. George Harrison var udsat for et mordforsøg i 1999. Han døde to år senere af kræft.

The Beatles er den mest populære musikgruppe nogensinde. Gruppens musik fik debut på iTunes i sidste måned, og siden da har albummet "Abbey Road" toppet salgslisten i USA.

The Beatles blev opløst i slutningen af 1969.

Kilde: RItzau

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk