To af verdens 50 bedste restauranter ligger i Danmark

Det britiske magasin Restaurant har netop offentliggjort sin berømte liste over verdens bedste steder at spise.

Rasmus Kofoed er kok og medejer af den trestjernede michelinrestaurant Geranium i København. Restauranten er ifølge magasinet Restaurant verdens 19. bedste. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Verdens bedste restaurant hedder Eleven Madison Park og ligger i New York.

Restauranten, der sidste år var nummer 2, er netop blevet kåret som nummer 1 på listen World's 50 Best Restaurantsved en prisuddeling i Melbourne i Australien, styret af den britiske tv-vært Mark Durden-Smith.

Danmark har med Noma fire gange indtaget førstepladsen. Men restauranten er i år ikke med på listen, da den er midlertidigt lukket.

Til gengæld er Danmark repræsenteret med to andre restauranter, de københavnske Geranium og Relæ, der begge er bedre placeret i år, end de var sidste år.

Geranium og Relæ rykker op på listen

Geranium går 9 pladser frem til nummer 19 på listen over verdens bedste restauranter. Rasmus Kofoeds restaurant, der siden sidste år har haft tre michelinstjerner, er ifølge Mark Durden-Smith "nummer 1 i København".

Den 39. bedste restaurant i verden er ifølge listen danske Relæ, der sidste år lå nummer 40.

Restauratør Christian Puglisi får placeringen for sin "passion for økologisk og langsom mad", siger den britiske tv-vært fra scenen i Melbourne.

Relæ mister dog titlen som verdens mest bæredygtige restaurant, som restauranten for første gang fik i 2015. Prisen går i stedet til den parisiske restaurant Septime, der ligger nummer 35 på den samlede liste.

Liste bestemt af over 1000 fagfolk

I år er det over 1000 fagfolk - kokke, restauratører, journalister og kritikere - fordelt på regionale juryer, der ved at stemme på hver ti restauranter har sammensat listen.

Listen går op til 100, og restauranterne fra plads 51 til 100 blev offentliggjort i sidste uge.

Her kom den københavnske restaurant Kadeau, der har en michelinstjerne, ind som nummer 94.

Verdens 50 bedste restauranter 2017

  • 1: Eleven Madison Park, New York

  • 2: Osteria Francescana (Italien)

  • 3: El Cellar De Can Rocca (Girona)

  • 4: Mirazur (Menton, Frankrig)

  • 5: Central (Lima)

  • 6: Asador Etxebarri (Axpe, Spanien)

  • 7: Gaggan (Bangkok)

  • 8: Maido (Lima)

  • 9: Mugaritz (San Sebastian)

  • 10: Steirereck (Wien)

  • 11: Blue Hill (New York)

  • 12: Arpège (Paris)

  • 13: Alain Ducasse au Plaza Athénée (Paris)

  • 14: André (Singapore)

  • 15: Piazza Duomo (Alba)

  • 16: D.O.M. (Sao Paulo)

  • 17: Le Bernardin (New York)

  • 18: Narisawa (Tokyo)

  • 19: Geranium (København)

  • 20: Pujol (Mexico City)

  • 21: Alinea (Chicago)

  • 22: Quintonil (Mexico City)

  • 23: White Rabbit (Moskva)

  • 24: Amber, (Hongkong)

  • 25: Tickets (Barcelona)

  • 26: The Clove Club (London)

  • 27: Ledbury (London)

  • 28: Nahm (Bangkok)

  • 29: Le Calandre (Rubano, Italien)

  • 30: Arzak (San Sebastian)

  • 31: Alléno (Paris)

  • 32: Atica (Melbourne)

  • 33: Astrid (Lima, Peru)

  • 34: Zwolle (De Librije, Holland)

  • 35: Septime (Paris)

  • 36: Dinner (London)

  • 37: Saison (San Francisco)

  • 38: Azurmendi (Larrabetzu, Spanien)

  • 39: Relæ (København)

  • 40: Cosme (New York)

  • 41: Ultraviolet (Shanghai)

  • 42: Boragó (Santiago)

  • 43: Reale (Castel Di Sangro, Italien)

  • 44: Brae (Birregurra, Australien)

  • 45: Den (Tokyo)

  • 46: L'Astrance (Paris)

  • 47: Vendôme (Køln)

  • 48: Tim Raue (Berlin)

  • 49: Tegui (Buenos Aires)

  • 50: Hof Van Cleve (Kruishoutem, Belgien)

Facebook
Twitter