Afsløring: Her er årets deltagere i Den store bagedyst

Fem kvinder og fem mænd dyster i år om at kunne kalde sig vinder af 'Den store bagedyst'.

- Vi har fundet på en masse nye udfordringer og har endnu engang lagt hovederne i blød for at lave twists and turns, lyder det forud for sæsonpremieren fra Søren Olsen, der er redaktør på 'Den store bagedyst'. (Foto: Carsten Mol © Dr)

Efteråret er så småt begyndt at banke på døren, og det betyder også, at det er ved at være tid til en ny omgang af 'Den store bagedyst'.

Blandt tidligere vindere af programmet finder man navne som Frederikke Legaard, Emil Obel og Annemette Voss.

Og selvom det endnu ikke er til at sige, hvem der kan kalde sig vinder af 'Den store bagedyst' her i år 2020, er det sikkert og vist, at det bliver én af de ti udvalgte kage-entusiaster, der snart står klar til at ælte, glaze og piske sig igennem den nye 'Bagedyst'-sæson, der har premiere 3. oktober.

Mød de nye deltagere i videoen her og læs mere om dem længere nede i artiklen.

Når den niende udgave af den traditionsrige konkurrence ruller over skærmen inden længe, kan du se frem til en sæson, hvor deltagerne atter bliver sat på en hård prøve for at kunne gå hele vejen.

- Vi har fundet på en masse nye udfordringer og har endnu engang lagt hovederne i blød for at lave twists and turns, som vi ikke har leget med før, lyder det fra Søren Olsen, der er redaktør på 'Den store bagedyst'.

- Vi har inviteret spændende gæster ind, som er store kanoner inden for kageverdenen, og der kommer til at være udfordringer både i og uden for teltet, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, vi har fundet ti deltagere, som alle sammen er i totalt godt humør, så det bliver svært at vælge, hvem man skal holde med.

Og hvis du frygter, at alt kommer til at handle om corona, kan du ånde lettet op.

- Vi har forsøgt at gøre, som vi plejer - med enkelte småjusteringer - så det ikke er noget, vi som sådan dyrker i programmet. Så jeg tror ikke, man som seer kommer til at tænke for meget over det, når man ser programmet, siger Søren Olsen, der dog understreger, at myndighedernes retningslinjer for forebyggelse af smitte er blevet overholdt under hele produktionen.

Spænd forklædet og tag godt imod dette års ti håbefulde amatørbagere.

Max, 32 år, Hørsholm

(Foto: Carsten Mol © Dr)

Max Hoffmann-Dose Preisler bor med sin kone og lille datter og er netop begyndt i sit nye job som forretningsudvikler.

Max er vokset op med tysk som sit modersmål og en masse tysk kultur. Hans far er tysker, og moderen er fra det tyske mindretal. Max sejler regatta med sin far og elsker konkurrence-elementet i det - sammen har de vundet flere ræs i både 2016 og 2017. Han er desuden vinterbader og dyrker også crossfit.

Max elsker at nørde i køkkenet og lader sig inspirere til nye teknikker på YouTube, og han er en haj til chokoladetemperering. Han er perfektionistisk anlagt og meget ambitiøs.

Lena, 37 år, Køge

(Foto: Carsten Mol © Dr)

Lena Thorsson er single og mor til Sara på 12 år. Hun arbejder som skolelærer på en heldagsskole for elever med særlige behov.

Lena bor i et familiekollektiv med sine forældre, søster, svoger, nevø og diverse kæledyr på 84 kvadratmeter. Derfor har hun også en højtelsket kolonihave, som hun selv har istandsat, hvor hun og datteren er meget.

Hun er sprudlende, sjov og kreativ i sin kagebagning, som hun er god til at give sit helt eget Lena-aftryk.

Emil, 21 år, Aarhus

(Foto: Carsten Mol © Dr)

Emil Ussing er vokset op i Løkken og er lige flyttet hjemmefra til Aarhus, hvor han nu er arkitektstuderende.

Han har tidligere dyrket svømning på højt plan, og så har han en stor passion for at tegne. Han dyrker en særlig tegnestil, der hedder pointillisme, hvilket betyder, at tegningerne udelukkende består af prikker.

Emils tegninger er meget detaljerede og tager lang tid at lave - nogle gange op mod 100 timer.

Han har et kunstnerisk sind og er typen, der er god til at få skæve ideer.

Wissam, 32 år, København

(Foto: Carsten Mol © Dr)

Wissam Bouqasri bor med sin mand og to børn. Hun er født i Danmark og har marokkanske rødder.

Hun betegner sig selv som en mønsterbryder, der er vokset op i Ishøj. Hun har uddannet sig til cand.pharm. (apoteksfarmaceut) og bor på Christianshavn.

Wissams største drøm er at kunne leve af at lave mad og desserter og måske have sit eget madværksted, der samler madentusiaster og andre sultne sjæle til samvær og hygge på Christianshavn.

Hun elsker typiske danske kager og har lært en masse fra de gode gamle 'Karolines køkken'-kogebøger.

Lars, 60 år, Nyborg

(Foto: Carsten Mol © Dr)

Lars Bjødstrup bor sammen med sin mand og arbejder som gymnasielærer, hvor han underviser i dansk og samfundsfag.

Lars uddannede sig først sent til gymnasielærer - i midten af 40'erne - og er ellers kunstmaler i sin fritid og har været udstillet flere steder.

Hans far var konditor, og da Lars var yngre, var han bestemt ikke interesseret i bagning. Det er først i de senere år, han er begyndt at elske det.

Han mener selv, at han nok har undertrykt glæden ved at bage. Men nu er han ikke bleg for at lave kager med inspiration fra sin fars opskrifter.

Hans nærmeste familie bor i Australien, så der rejser han meget til.

Katrine, 31 år, Roskilde

(Foto: Carsten Mol © Dr)

Katrine Ohlendorff er single og arbejder som gymnasielærer, hvor hun underviser i dansk og oldtidskundskab.

Hun er meget aktiv i den lokale håndboldklub, hvor hun både spiller, træner og er medlem af bestyrelsen. Hun er en travl organisator-type og betegner også sig selv som konkurrencemenneske.

Katrine er datter af to levnedsmiddelteknikere og har en masse bagning og madlavning med hjemmefra.

Katrine drømmer om at blive mor, og finder hun ikke prinsen på den hvide hest, får hun børnene selv.

Hun er erklæret feminist og elsker at udfordre sine elever både i skolen og til håndbold.

Mads, 24 år, Aarhus

(Foto: Carsten Mol © Dr)

Mads Eg Andersen bor med sin kæreste i Aarhus, hvor han læser molekylærbiologi på Aarhus Universitet.

Han er en dedikeret madnørd og er meget interesseret i gastronomi og konditori, og han sørger for at holde sig ajour på både den danske og internationale scene.

Han arbejder som ismager og barista og går op i det med stor passion.

Mads' drøm er at arbejde inden for fødevarebranchen eller åbne sit eget sted, hvor han kan fordybe sig i det, han brænder for; kaffe, brødbagning, konditori, fyldte chokolader og gelato.

Mads gør ikke noget halvt, han er perfektionist og arbejder meget koncentreret.

Caroline, 19 år, Hedehusene

(Foto: Carsten Mol © Dr)

Caroline Fischer Rigelsen bor i Hedehusene med sine forældre og storebror.

Hun blev færdig med gymnasiet i sommeren 2019 og har nu sabbatår, hvor hun passer et deltidsjob i Imerco.

Meget af Carolines fritid går med at være spejder i FDF. Hun har været FDF'er i ti år, og er nu leder for et yngre hold, der går i 3.-4. klasse. Ligesom også alle Carolines efterårs- og påskeferier går med at tage på kursus med FDF.

Hun drømmer om at komme ind på en kreativ uddannelse som eksempelvis møbeldesigner eller beklædningsdesigner.

Caroline er livlig og nysgerrig og kan lide at gå i dybden med opskrifter og nye teknikker.

Morten, 49 år, Kastrup

(Foto: Carsten Mol © Dr)

Morten Hansen arbejder som assistancekoordinator og bor med sin hustru og deres to børn. Han betegner sig selv som 100 procent familiemenneske.

Morten har tidligere rejst rigtig meget og har arbejdet i udlandet som rejseleder flere gange, blandt andet på Cuba. Han har derudover også arbejdet som steward i nogle år.

Morten er oftest glad og grinende, men han bliver også nemt rørt og har let til tårer.

Han bager en del privat – og meget gerne sammen med sine børn.

Anne, 26 år, Aarhus

(Foto: Carsten Mol © Dr)

Anne Kirstine Tirstrup er single og arbejder på Aarhus Universitetshospital i Skejby som sygeplejerske.

Hun elsker at rejse og har arbejdet som guide på Tenerife og i Alanya.

Hun har også arbejdet som au pair i USA. Og så er hun er vild med at stå på ski.

Hun har en drøm om at blive eventkoordinator. Hun elsker nemlig at arrangere fester – meget gerne temafester, hvor hun går all in.

Se med, når 'Den store bagedyst' har premiere den 3. oktober klokken 20 på DR1 eller på DRTV. Du kan også varme op til årets sæson ved at se alle de tidligere sæsoner på DRTV her.

Dommerne er igen i år Markus Grigo (tv.) og Katrine Foged Thomsen, ligesom Timm Vladimir (i midten) atter står i spidsen for programmet som vært. (Foto: Carsten Mol © Dr)