Afsløring: Her er deltagerne i Den store bagedyst

Frisøren i Aalborg, gymnasieeleven i Hørsholm og otte andre bagetalenter kæmper om trofæet i ny omgang af DR1's seersucces.

Klar, parat, bag! Her er de ti deltagere, som dyster i sæson nr. 8 af DR's elskede program, 'Den store bagedyst'. - Seerne kan se frem til en ny sæson, der igen vil samle danskerne om en aktivitet, som alle kan være med til, og som kan inspirere folk til selv at give sig i kast med bagningen og måske prøve nye opskrifter, siger vært Timm Vladimir. (Foto: © Carsten Mol, CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

De 10 nye deltagere er klar til at dyste om titlen som Danmarks bedste amatørbager, når 'Den store bagedyst' er tilbage på DR1 fra lørdag 5. oktober.

DR går nu ud med deltagerne, efter at Billedbladet og BT har opsnuset, at der er tale om syv kvinder og tre mænd i årets felt og afsløret billeder af dem.

- Der er 10 nye deltagere og derfor også 10 nye spændende og forskellige personligheder, som seerne skal lære at kende igennem programmerne. Samtidig har vi været i udviklingsværkstedet og fundet på nye temaer og udfordringer, som kan give spænding og udfordre alle, siger Søren Olsen, der er redaktør på DR1-seermagneten.

Deltagerne kommer fra hele landet og har hver sin helt forskellige baggrund. De spænder lige fra en frisør i Aalborg til en gymnasieelev i Hørsholm. Yngste deltager er 17 år, ældste er 59.

Du kan lære alle deltagerne bedre at kende i listen nedenfor.

DR kan også løfte lidt af sløret for de temaer, som deltagerne skal prøve kræfter med i programmet i løbet af efteråret:

- Vi kommer igen i år til at udfordre deltagerne på rigtig mange forskellige måder. De skal bage tyske kager, lave høje kagekonstruktioner og imponerende bryllupskager. De skal også udfordres af bagerlandsholdet og vise, at de kan nytænke en 'kajkage’, siger Bagedyst-redaktør Søren Olsen.

Se Timm Vladimir introducere de ti nye deltagere i videoen her:

Mens der er nye ansigter blandt deltagerne, er det gamle kendinge, der indtager de øvrige roller. Timm Vladimir er tilbage som vært, mens konditor Katrine Foged Thomsen og bager og dessertkok Markus Grigo er genvalgt som dommere.

- Vi har et fantastisk deltagerfelt med fede personligheder, og jeg er sikker på, at alle kan finde deres personlige favorit at heppe på, siger Timm Vladimir.

- Vi har selvfølgelig også rystet posen og glæder os til at få besøg af flere kompetente, udenlandske gæster, der for alvor udfordrer deltagerne med nye teknikker, fortæller han.

1

Louise

(Foto: © Svend Thomsen, FOKUS FILM)

Louise på 37 år er til dagligt tandlæge og har elsket at bage så længe, hun kan huske. I Louises køkken er der fokus på at minimere madspild og hun drømmer om at nå finalen i 'Den store bagedyst'.

2

Fillip

(Foto: © Svend Thomsen, FOKUS FILM)

Fillip, 30, er pædagog på en efterskole. Efter en tur til Hawaii har han sagt "ja til Gud", og den kristne tro er en grundsten i hans liv. Op til den store bagedyst har han serveret kage for sin kone og søn på 2 år næsten hver dag.

3

Beate

(Foto: © Svend Thomsen, FOKUS FILM)

Beate på 26 år elsker farver og det afspejler sig i hendes bagværk. Beate arbejder som frisør og er på landsholdet i roller derby.

4

Mia

(Foto: © Svend Thomsen, FOKUS FILM)

Mia er feltets yngste deltager på 17 år og går i gymnasiet. Hun bor med sin familie i Rungsted og er den, der står for madlavningen derhjemme.

5

Frederikke

(Foto: © Svend Thomsen, FOKUS FILM)

Frederikke er 23 år og studerer kunst og design i Amsterdam. I sit bagværk tager hun udgangspunkt i sin interesse for æstetik og elsker at eksperimentere.

6

Pia

(Foto: © Svend Thomsen, FOKUS FILM)

Pia er med sine 59 år årets ældste deltager. Til dagligt arbejder hun som pantefoged og elsker at udfolde sin kreative side gennem bagning.

7

Henrik

(Foto: © Svend Thomsen, FOKUS FILM)

Henrik på 31 år bruger meget af sin tid i et køkken, når han til dagligt arbejder som tjener og sommelier. Når han ikke er i køkkenet for at bage, undeviser han i dans flere timer om ugen.

8

Rikke

(Foto: © Svend Thomsen, FOKUS FILM)

Rikke er 30 år og arbejder til dagligt som revisor. Den første kage, hun lærte at bage, er hendes yndlingskage, nemlig vandbakkelser.

9

Victoria

(Foto: © Carsten Mol))

Victoria på 28 år pædagogstuderende og siger selv, at hun har en "krøllet tankegang". Den bruger hun blandt andet, når hun bager og elsker tanken om "fra jord til bord".

10

Rasmus

(Foto: © Svend Thomsen, FOKUS FILM)

Rasmus på 37 er demand manager og far til to drenge. Udover at bruge tid i køkkenet underviser Rasmus i spinning og er vild med Nik og Jay.

Sev alle opskrifterne fra de tidligere sæsoner af 'Den store bagedyst' på dr.dk/mad lige her.