Aftenens kendte til kongelig prisfest: Dem ville vi hylde

Flere kendte danskere var til stede ved Kronprinsparrets Prisuddeling i Holstebro. Vi spurgte dem, hvem de ville give en pris.

 • Pilou Asbæk, skuespiller: - Jeg ville give en pris til min familie. Det jo bogstaveligt talt dem som følger en hele livet, og som er der både i op- og nedture. Så har de ikke fortjent en pris?
 • - Vi vil gerne give en pris til Venligboerne. Det er et fedt initiativ, som fokuserer på noget meget grundlæggende, nemlig at tage godt imod nye mennesker, lød det fra gruppen Dúné, der optrådte ved aftenens prisuddeling.
 • Sonja Richter, skuespiller - Jeg synes, det er meget svært. Der er så mange, som fortjener en pris. Hvis jeg på stående fod skulle sige en, ville jeg nok vælge Landsforeningen mod Selvskade og Spiseforstyrrelser. De gør et arbejde som hospitalerne egentlig skulle gøre, og de gør det for meget få penge. De kunne godt bruge noget anerkendelse.
 • Mimi Jakobsen - Jeg vil gerne give en pris til Washington Post, som har afsløret Donald Trumps udtalelser om kvinder. Jeg er lidt i tvivl om, om det ligefrem skulle være Nobels Fredspris, men det skulle i hvert fald være en stor anerkendelse.
 • Pernille Rosendahl, sanger: - Jeg hørte for nyligt om Forældre Fonden, som er en fond, der hjælper skilsmisseramte familier. De har forskellige huse rundt omkring, hvor skilsmisse-familier kan komme og få hjælp, og det synes jeg, er et helt vildt fint projekt. Hvis jeg kunne have taget ind sådan et sted med min søn og spise aftensmad med nogle andre familier, da jeg blev skilt, så havde det hjulpet mig rigtig meget, fortalte Pernille Rosendahl på den røde løber.
 • Ulla Tørnæs: - Jeg ville give en pris til Landsforeningen for Psykisk Sundhed (SIND). De står for rigtig mange, gode initiativer rettet mod psykisk sygdomme. Det er et område, som tit bliver overset, og de kunne godt bruge noget anerkendelse.
 • Marie Kavita: - Det synes jeg nogle af alle de dygtige unge mennesker i samfundet skulle. Det er dem, vi alle sammen skal satse på i fremtiden – så jeg synes det er vigtigt, at give de unge en pris, der motiverer dem til at tage ansvar, fortalte Maria Kavita Nielsen fra organisationen Mind Your Own Business, der sidste år vandt Kronprinsparrets Sociale Pris.
 • - Det er jo et helt umuligt spørgsmål. Det kan jeg ikke svare på. Der er – og har været – så mange dygtige kunstnere, der alle fortjener en pris. Så jeg må blot glæde mig over, at der er nogle andre, der deler priser ud til kulturen, fortalte DRs Kulturdirektør, Tine Smedegaard.
 • Søren Pape: - Jeg tror, at min mor, hun får den. Hun har givet mig det bedste liv og den bedste opvækst, man kan forestille sig, så hende skulle jeg give en pris, lød det fra den konservative partiformand.
 • Sådan så det ud, da kronprinsparret ankom til Musikteatret i Holstebro. (Foto: © Bjarne Hermansen)
 • Vinderen af Stjernedrysprisen, mundharpist Mathias Heise, sammen med kronprinsparret. (Foto: © Henning Bagger, Henning Bagger)
 • Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Stjernedryspris gik til tegnestuen Johansen Skovsted Arkitekter (Foto: © Henning Bagger, Henning Bagger)
 • Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Sociale Pris gik til "Børn, Unge og Sorg", her ses Kronprinsparret med prismodtagerne efter prisuddelingen. (Foto: © Henning Bagger, Henning Bagger)
 • Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Kulturpris gik til instruktøren Tobias Lindholm, her er Kronprinsparret med prismodtageren efter prisuddelingen. (Foto: © Henning Bagger, Henning Bagger)
1 / 14

Det begyndende vintertusmørke blev her til aften afløst af en rød løber badet i blitzlys ved Musikteatret Holstebro. Byen lagde nemlig koncertsal til, da årets kongelige prisuddeling fandt sted lørdag aften.

Flere kendte ansigter lagde vejen forbi den tolvte udgave af Kronprinsparrets Priser, som hvert år hylder navne inden for kulturen og sociale initiativer.

Klik dig videre i galleriet øverst i artiklen og se, hvem aftenens kendte danskere ville give en pris til.