Agassi: Jeg gik med paryk

Fake fur. Den løvemanke som blev tennislegenden Andre Agassis varemærke i starten af 1990'erne var en paryk. Han ville skjule en vigende hårpragt.

I sin nye selvbiografi skriver den amerikanske tennislegende Andre Agassi, at han i løbet af 1990'erne brugte paryk for at skjule, at han bar begyndt at miste sit hår.

Den gang var Andre Agassi tennissportens spradebasse med et "surfer dude" look som kvikkede den konservative sport gevaldigt op.

Men bag det kække ydre gik Andre Agassi og havde det skidt med sig selv og sit forsvindende hår.

Hvad kan jeg ellers gøre?

- Hver morgen vågnede jeg og fandt en del af min identitet på puden, i vasken, i afløbet. Jeg spurgte mig selv: Vil du bruge toupé? - Jeg svarede: Hvad kan jeg ellers gøre?, siger Andre Agassi i følge den engelske avis Telegraph

Han spillede blandt andet med paryk i French Open finalen i 1990, som var hans første Grand Slam-finale. Han tabte 1-3 til Andrés Gómez fra Ecuador, og parykken var en del af forklaringen på nederlaget.

I bogen fortæller Agassi om, hvor fortvivlet han var aftenen før finalekampen.

20 hårspænder

- Aftenen før kampen stod jeg i brusebadet, og parykken begyndte at gå i opløsning. Jeg har måske brugt noget forkert shampoo. Jeg gik i panik og bad min bror om at kommer over til mig.

Sammen med broderen fik de sat parykken fast med 20 hårspænder.

- Tror du virkelig den vil holde, spurgte jeg. Du skal ikke bevæge dig for meget, svarede han, husker Andre Agassi

Under opvarmningen bad Agassi til de højere magter. Ikke om at vinde kampen, men om at parykken ikke skulle falde af.

Hvordan kan Agassis hår falde af?

- For hvert skridt forstillede jeg mig at den skulle falde af og lande i gruset. Jeg forstillede mig millioner af tv-seere, som kiggede en ekstra gang på skærmen, spærrede øjnene op og spørge sig selv om, hvordan Andre Agassis hår dog kunne falde af, skriver Andre Agassi.

Hans daværende kæreste, Brooke Shields, forslog at han holdt op med at bruge paryk.

Det var som at foreslå, at jeg skulle trække alle mine tænder ud, skriver Agassi.

Til sidst overvandt han som bekendt sin forfængelighed og mødte en ukendt mand i spejlet. Men angsten forsvandt.

Bogen, der hedder Open, fortæller også om et narkotikamisbrug, som ødelagde tenniskarrieren.

Andre Agassi vandt - med og uden paryk og stoffer i blodet - otte Grand Slam titler. Den sidste i 2003. I dag er han gift med den tidligere tennisstjerne, Steffi Graf.

Facebook
Twitter