Albert Dyrlund droppede gymnasiet og blev youtuber: Nu er historien blevet til spillefilm

Albert Dyrlund spiller karakteren Albert i filmen Team Albert. Og karakteren er bestemt ikke grebet ud af den blå luft.

Youtuberen Albert Dyrlund spiller hovedrollen i filmen Team Albert. Her ses han til prisuddelingen Guldtuben. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Flere end 170.000 følger Albert Dyrlunds kanal på Youtube, hvor han laver korte videoer og musik.

Men fra på torsdag er det på biografernes store lærred, man kan opleve den 19-årige youtuber, når filmen Team Albert har premiere.

Albert Dyrlund spiller hovedrollen Albert - en karakter, der minder om ham selv, men alligevel ikke helt er det. De har dog flere lighedspunkter, fortalte Albert Dyrlund, da han svarede på spørgsmål fra dr.dk's brugere.

- Ligheden er, at jeg er en drømmer, både i filmen og i virkeligheden. Så er ligheden også, at jeg er droppet ud af gymnasiet, og det gør Albert også i filmen, forklarede han.

Albert Dyrlund (t.h.) spiller hovedrollen i Regner Grastens (t.v.) nye film, Team Albert.

For i filmen dropper Albert ud af gymnasiet i 3.g for at forfølge sin drøm om at blive en berømt youtuber. Virkelighedens Albert Dyrlund forlod gymnasiet allerede i 1.g.

- Gymnasiet har aldrig været det, jeg ville. Det var mere mine forældre, som tvang mig til at gå der, svarede Albert, da en bruger ved navn Jonas spurgte ham om hans forhold til gymnasiet, og om han nu i stedet vil tage en uddannelse inden for filmverdenen.

- Jeg kunne sagtens se mig selv på noget skuespillerskole eller en filmskole i fremtiden, lyder det fra Albert Dyrlund.

Ikke youtuber for altid

Og hvad kan man så lære af filmen? Det ville Benedict gerne høre Alberts bud på.

Ifølge ham kan man lære, at man skal gå efter sine drømme og det, man selv føler for.

- I filmen lærer man også, at selvom du er berømt og en verdensstjerne, er det vigtigt at huske ens venner. Uden venner er man ingenting, lyder budskabet fra youtuberen.

Albert Dyrlund optrådte også under prisuddelingen Guldtuben for youtubere. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Flere ville også gerne vide, hvordan Albert Dyrlund ser sin egen fremtid, efter han også er blevet skuespiller i en biograffilm.

- Jeg skal helt sikkert ikke være youtuber resten af mit liv. Men noget inden for film og musik, skal jeg helt sikkert.

Selv ser han op til skuespillere som amerikanske Jim Carrey og den afdøde komiker Dirch Passer, forklarer han.

Og så håber han i øvrigt, at filmen klarer sig godt nok til, at den kan få en efterfølger. Men ikke lige foreløbig. For efter at have arbejdet med filmen og samtidig lave musik og Youtube-videoer, er det ved at være tid til lidt ro.

- Jeg tror lige, jeg holder en pause. Jeg føler virkelig, jeg har arbejdet meget siden maj. Så jeg tror, jeg tager ud og rejser de næste måneder og slapper af.

FacebookTwitter