Alec Baldwin efter skud, der dræbte filmfotograf: 'Mit hjerte er knust'

Baldwin spillede hovedrollen i filmen 'Rust'. Filmoptagelserne er dog nu suspenderet på ubestemt. (Foto: © ANGELA WEISS, Ritzau Scanpix)

Den amerikanske skuespiller Alec Baldwin reagerer nu for første gang, efter at han torsdag affyrede et skud med et rekvisit-våben under en filmoptagelse, som dræbte en 42-årig filmfotograf.

- Der er ingen ord, der kan beskrive mit chok og min sorg efter den tragiske hændelse, der tog Halyna Hutchins liv. En kone, en mor og en dybt beundret kollega, skriver Baldwin på Twitter.

Det var under optagelsen af filmen 'Rust' i New Mexico, at ulykken skete. Filmfotografen blev fløjet med helikopter til hospitalet, men hun stod ikke til at redde.

Hollywood-skuespilleren skriver også, at han har været i kontakt med Halyna Hutchins mand.

- Jeg tilbyder min støtte til ham og hans familie. Mit hjerte er knust og jeg føler med hendes mand, deres søn og alle, der kendte og elskede Halyna, skriver Baldwin.

Også filmens 48-årige instruktør Joel Souza blev ramt af skuddet, men er i dag udskrevet fra hospitalet.

Sikkerhedsfolk taler med politiet. Filmen blev optaget i udkanten af Santa Fe i New Mexico. (Foto: © ADRIA MALCOLM, Ritzau Scanpix)

Politiet har ikke rejst sigtelser

Politiet i Santa Fe har ikke rejst sigtelser og oplyser, at efterforskningen er "åben og aktiv".

Alec Baldwin har frivilligt afgivet forklaring om skyderiet og skriver på Twitter, at han samarbejder fuldt ud med politiet i deres undersøgelser.

63-årige Baldwin er med til at producere filmen og spiller også hovedrollen som karakteren Harland Rust. Filmoptagelserne er dog nu suspenderet på ubestemt tid.

Hollywood-stjernen er kendt fra et hav af film siden 1980'erne, herunder 'Jagten på Røde Oktober', 'Pearl Harbor' og flere film i serien 'Mission Impossible'.

I de seneste år har han haft stor succes ved at spille Donald Trump i NBC's satireprogram 'Saturday Night Live'.