Alle de gode band-navne er taget

MySpace og lignende sider har gjort det sværere for musikere at finde navne til nye bands.

Da den tidligere bassist i Led Zeppelin John Paul Jones fandt sammen med Nirvanas tidligere trommeslager Dave Grohl og forsangeren fra Queens Of The Stone Age Josh Homme, blev et nyt superband født.

De tre musikere lod rocken flyde, som havde de spillet sammen altid, men de havde et problem.

Hvad skulle deres nye band hedde?

Hvert andet navn var taget

Mellem studieoptagelserne brainstormede de bandnavne. De havde masser af idéer, men så tjekkede de på Google.

- Hver andet navn, vi overhovedet kom i tanke om, var taget. Prøv at finde på et godt navn. Hvis du googler det, vil du næsten helt sikkert finde et fransk-canadisk jam-band med en MySpace-side, siger John Paul Jones til Wall Street Journal.

Den nye supergruppe kom endeligt til at hedde Them Crooked Vultures, men faktisk havde de lettere ved at skrive musikken end ved at finde et navn til bandet.

Internettet har skabt problemet

Fænomenet er er sådan set ikke nyt. Det nye er ifølge Wall Street Journal den måde bands former deres identitet.

Tidligere kunne bands med samme navn fint have succes i hver sin ende af verden, men efter den digitale revolution, kan et efterskoleband fra Nordjylland, der kun har spillet sammen en enkelt gang lave en MySpace-side med bandnavnet navnet "Grape Full Of Death" eksempelvis.

På den måde bliver selv kortvarige musiske indfald registreret ved navn, og det giver problemer.

Skænderi om Discovery

I 2005 gik musikere fra Vampire Weekend og Ra Ra Riots sammen og dannede bandet Discovery, og deres første udgivelse blev en succes blandt anmeldere.

Desværre eksisterer der flere andre band med samme navn, som nu skændes om, hvem der først fandt på navnet. Musikerne har hyret advokater, og det er ifølge Wall Street Journal en tendens i hele branchen.

- Sagen er, at Discovery er et meget almindeligt ord, og der masser af bands med det navn - lige fra bryllupsorkestre i Cleveland til os selv. Vi må lære at leve side om side, siger Ian Montone, som er manager for Discovery - altså det band, som har udgivet en kritikerrost plade.

De mest almindelige navne

Den amerikanske database Rovi Corp., der ejer flere musikhjemmesider som AllMusic.com, giver også tilladelse til de små beskrivelser af bands i iTunes og andre musiktjenster.

Ifølge Rovi Corp. er det mest almindelige bandnavne Bliss, Mirage og One, mens Gemini, Legacy, Paradox og Rain bevæger sig op ad listen.

DIN MENING:

Hvad er et godt bandnavn, hvad er et skidt bandnavn?

Facebook
Twitter