Alt var udsolgt en måned før premieren: Kæmpe succes for nyt provinsteater

Det er aldrig sket før og er helt enestående, siger teaterdirektør.

I aften er der premiere på 'Niels Klims underjordiske rejse' på Vendsyssel Teater, hvortil der er solgt i alt 6786 billetter. (Foto: Benny Rytter © Vendsyssel Teater)

Når det spritnye Vendsyssel Teater i Hjørring fredag aften har premiere på Holberg-stykket 'Niels Klims underjordiske rejse', så er der meget usædvanligt udsolgt til samtlige forestillinger.

De røde lamper har været tændt en hel måned, før publikum overhovedet har haft mulighed for at se eller høre om skuespillernes præstationer.

- Vi har aldrig oplevet noget lignende. Det er helt enestående, siger teaterdirektør Lars Sennels.

- Vi har før solgt mange billetter, men det har aldrig været før første forestilling. Normalt er vi på 60-70 procent ved premieren, hvis det går rigtig godt. Og man skal lige huske på, at vi har omkring dobbelt så mange billetter til salg til den her forestilling, som vi plejer at have, siger teaterdirektøren.

Første nybyggede teater i 100 år

I januar flyttede han sammen med skuespillere, scenefolk og det øvrige personale ind i provinsens første nybyggede teater i 100 år.

Et 4200 kvadratmeter stort teater- og oplevelseshus med fire moderne sale og masser af plads til gæster henover det meste af døgnet.

- Selvfølgelig er folk da interesserede i at komme op og se det nye teater, men jeg tror også, det er et loyalt publikum, der virkelig gerne vil se de ting, vi laver, siger Lars Sennels.

Vendsyssel bemærkes i branchen

Det nye teaters første egenproduktion er en nyskrevet version af det gamle Holberg-stykke 'Niels Klims underjordiske rejse'.

I hovedrollen som magtmennesket Niels Klim er det den 37-årige skuespiller Carsten Svendsen, som også er ovenud begejstret for publikums store interesse.

Niels Klim beslutter sig for at udforske en hule i lokalområdet, som er omgærdet af mystik og myter. Det bringer ham ud på en rejse i jordens indre til en række lande, hvor publikum blandt andre også kan nyde Asger Reher på scenen. (Foto: Benny Rytter © Vendsyssel Teater)

- Der er helt vildt rørende at se, hvordan folk tager imod det her, og så er det også meget beærende, for det er jo nærmest uhørt indenfor dansk teater, at der er udsolgt til en hel spilleperiode, siger skuespilleren.

Ifølge ham er det da også noget, der bliver bemærket i branchen.

- Når jeg har fortalt det til kolleger, så har de lige løftet øjenbrynene og sagt "hold da op".

'Niels Klims underjordiske rejse' spiller fra 17. marts til 12. april.

Allerede nu er der også godt salg i teatrets næste egenproduktion, 'Surstrømning', der er et samarbejde med Teater Nordkraft i Aalborg, Team Teatret i Herning, Randers Egnsteater, Teatret Svalegangen i Aarhus og Folketeatret i København.