Amerikaner efter 15 år i Danmark: I er Danish passive med kærligheden

Den amerikanske blogger og journalist Kay Xander Mellish har observeret, at der gælder helt særlige spilleregler for kærligheden i Danmark.

Kay Mellish har boet i Danmark siden år 2000. (© howtoliveindenmark.com)

Kay Xander Mellish er født og opvokset i den amerikanske delstat Wisconsin, men har boet i Danmark siden år 2000. Hun er uddannet i journalistik og kunsthistorie ved New York University.

Mellish har firmaet KXMGroup, og skriver den humoristiske blog 'How to Live in Denmark', som også er blevet udgivet som bog - både på engelsk og kinesisk, og snart arabisk. Heri kaster hun et kærlig-kritisk blik på Danmark, danskerne, vores vaner og - ej at forglemme - uvaner.

For igennem sine 15 år i Danmark har Mellish observeret, at der gælder helt særlige spilleregler for kærligheden her til lands:

- Mange af de mekanismer, der virker i resten af verden, virker ikke i Danmark. Kvinder kan ikke finde ud af, om manden er "Danish passive", eller bare ikke er interesseret. Ingen ved, hvem der skal tage initiativet. Man sidder bare dér på hver sin side, og vil gerne hinanden, men ingen gør noget, mener Kay Xander Mellish.

Hvordan gør man dog i Danmark?

Det er nærmest det stik modsatte i USA, forklarer Mellish, der blandt andet har arbejdet i Danske Bank, Carlsberg og Saxo Bank, inden hun startede firmaet KXMGroup, der hjælper danske firmaer med at kommunikere på engelsk.

Mellish forklarer, at når en fyr i for eksempel New York tilbyder en pige at købe en drink, så er det lig med, at han har købt tyve minutter af pigens tid. Så kan begge parter se, om der er kemi, eller gå hver til sit, hvis der ikke er.

- Den struktur har vi bare ikke i Danmark. Jeg hører meget tit fra udlændinge, der spørger om, hvordan man dog "gør" i Danmark.

- Det er let med sex, men svært med kærlighed

Det med hvordan man 'gør', har Kay Xander Mellish imidlertid fundet ud af.

Først og fremmest er mængden af alkohol, der bliver konsumeret på en aften i byen i Danmark, markant højere, end hvad de fleste udlændinge er vant til.

- Jeg har observeret, at mænd er for generte til at snakke før klokken et om natten. Mellem klokken et og tre har man en lille åbning: Her har de fået et par drinks eller øl indenbords, har smidt lidt af genertheden og er lige til at snakke med. Men efter klokken tre er det umuligt igen, for så er folk simpelthen for fulde, mener Mellish.

- I Danmark er det let med sex, men svært med kærlighed. Man går fuld hjem med en person, man ikke kender, for at knalde, og finder så først dagen efter ud af, om man egentlig vil ses til en kaffe.

Danske mænd er 'nice boys'

Som allerede nævnt er mandens "rolle" den helt markante forskel på, hvordan man forholder sig til kærligheden i Danmark i modsætning til resten af verden:

- Danske mænd er 'nice boys', der ikke vil gå efter en pige, der ikke vil have dem. Hvorimod for eksempel en fransk mand vil være meget mere vedholdende.

- Det hænger sammen med, at danske kvinder ikke er lette at imponere. De bliver ikke imponerede af penge eller status, som i for eksempel USA, så hvis man som mand vil fortælle om sit arbejde, så skal det handle om arbejdets vigtighed, og hvordan det passer i 'det større billede' og er med til at gøre verden til et bedre sted i en social og økonomisk henseende, forklarer Mellish.

Den perfekte moderne mand

Hun har dog ikke kun negative ting at sige om de danske mænd:

- I mange henseender er danske mænd jo perfekte eksempler på den moderne mand! De hjælper til med børneopdragelse og deler økonomien og alle de her ting…

Og så kommer der et "men":

- Der er intet mysterium og du kan simpelthen ikke regne med, at de forfører dig! Jeg ser meget utroskab, og jeg tror, at det er fordi, alting er så sikkert. Der er ingen krige, man er økonomisk sikret og så videre, men man kan være utro! Det er stadig 'forbudt' at gøre. I Danmark er folk meget åbne omkring sex, så der er meget lidt 'forbudt frugt'. Men 'forbudt frugt' er netop noget af det, der er med til at gøre sex sexet.

- Vi må alle være lidt fleksible

Kay Xander Mellish slutter af med et venligt råd til danskerne:

- Man må være bevidst om, at udlændinge ikke kender de danske 'regler'. Så hjælp dine udenlandske venner, hvis du kan se, de er interesseret i en dansker. Foklar dem reglerne og den rigtige måde at henvende sig på. De kommer fra et andet sted, og har måske ikke lyst til at have sex på første date.

- Vi må alle være lidt fleksible. Både i forhold til vores forventninger og vores approach

FacebookTwitter