Amerikansk skuespiller raser efter publikum tager billede af nøgenscene: 'Ikke i orden'

Skuespilleren er vred over, at en person blandt publikum tog et billede af hende, mens hun stod nøgen på scenen.

Skuespiller Audra McDonald lægger ikke fingrene imellem, efter en person blandt publikum tog et billede af hende, da hun stod nøgen på scenen i forbindelse med sin medvirken i 'Frankie and Johnny in the Clair de Lune'. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)

- Til hvem end det var blandt publikum, der tog et billede med blitz under vores nøgenscene i dag: Det er ikke i orden. Slet ikke i orden.

Så klar er beskeden fra den amerikanske skuespiller Audra McDonald til den person blandt publikum, der ikke kunne dy sig for at tage et billede af den seksdobbelte Tony Award-vinder, da hun stod nøgen på scenen forleden.

Det gjorde hun i forbindelse med sin medvirken i teaterstykket 'Frankie and Johnny in the Clair de Lune' på Broadhurst-teatret i Manhattan, New York, skriver The Guardian.

Teaterstykket, der er skabt af Terrence McNally og første gang sat op i 1987, åbner med en lidenskabelig sexscene mellem de to hovedkarakterer. Rollen som Frankie bliver spillet af Audra McDonald i 2019-genopsætningen, mens rollen som Johnny bliver spillet af skuespiller Michael Shannon.

McDonald - der blandt andet er kendt for sin medvirken i tv-serier som 'The Good Wife' og 'Greys hvide verden' - har aldrig tidligere medvirket i en nøgenscene. Hun har inden stykket åbent fortalt om sin frygt for at skulle stå på scenen uden en trevl på kroppen.

- Måske vænner strippere sig til det, men for mig er der intet normalt over det. Der er intet sted i mit sind, hvor jeg kan søge hen og bare lade det ske, fordi alt omkring det (scenen) kræver, at du er tilstede, sagde hun til The New York Times i maj, inden stykket fik premiere. åbnende.

Audra McDonald (til venstre) overrækker kollega Stephanie J. Block Tony Award-prisen for bedste skuespiller i en musical i juni 2019. Block vandt prisen for sit portræt af den 73-årige sanger og skuespiller Cher i 'The Cher Show'. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Har tilknyttet intimitetskoordinator

I forbindelse med genopsætningen af 'Frankie and Johnny in the Clair de Lune' er der blevet tilknyttet en intimitetskoordinator, der har haft til opgave at opsætte den pikante nøgenscene.

Desuden har Broadhurst-teatret en erklæret politik om, at fotografering er forbudt. Forbryder publikum sig mod denne politik, bliver de bedt om at slette billedet af teatrets personale og efterfølgende at vise deres slettet-mappe på telefonen, så teatret kan sikre sig, at billedet ikke stadig findes, fortæller en talsperson for teatret.

Nægter man at gøre dette, bliver man bedt om at forlade teatret.

Det er ikke første gang, teatrene oplever problemer med, at publikum tager billeder af nøgenscener. Det er tidligere sket, da Kathleen Turner spillede med i en opsætning af 'The Graduate', da Tracy Shaw medvirkede i 'The Blue Room' og da Anna Friel var med i 'Breakfast at Tiffany's', rapporterer BBC.

Audra McDonald sammen med USA's tidligere præsident Barack Obama, da hun blev tildelt en National Medal of Arts i 2015. (Foto: GARY CAMERON © Scanpix)

Danske teatre: Vi gør meget ud af at oplyse publikum

Hos Det Ny Teater, der ligger på Vesterbro i København, fortæller direktør Niels-Bo Valbro, at 'langt de fleste publikummer udviser respekt for hinanden og for forestillingen'.

- Men jeg kan også konstatere, at i takt med, at mobiltelefoner har fået stadigt bedre kameraer, så sker det fra tid til anden, at nogen føler sig fristet til at optage under forestillingen. Og det forstyrrer både deres egen og andres oplevelse, mener teaterdirektøren.

Han understreger, at publikum bliver gjort opmærksom på at slukke deres telefon inden en forestillings start, og at det i øvrigt ikke er tilladt at optage eller fotografere under forestillingen. Hvis man sidder det forbud overhørig, bliver man bedt om at forlade teatret.

Oplever du det som et problem, at folk tager billeder eller filmer under forestillingerne?

- Jeg oplever det ikke som et generelt problem; men der er altid nogle få, der på trods af alle instrukser stadig ikke forstår, at en mobiltelefon ikke har noget at gøre i en teatersal.

Heller ikke Det Kongelige Teater oplever problemer med, at folk tager billeder under forestillingerne, siger Annette Julie Berg, der er pr- og presseansvarlig hos teatret:

- Men vi gør også rigtig meget ud af at oplyse vores publikum – især når vi har skoleklasser inde - om, at mobiler skal være på lydløs, og at de ikke må tage billeder under forestillingen, siger hun og uddyber:

- Til gengæld må publikum gerne fotografere under fremkaldelsen; altså når kunstnerne bukker under applausen til sidst.

Facebook
Twitter