3 flabede fordomme: Er Smukfest ikke bare en bøvet drukfest med Johnny Madsen?

Smukfest-veteran og radiovært afliver unuancerede opfattelser om Skanderborg-festivalen. Serveret med et godt glimt i øjet.

I disse dage bliver en af Danmarks største festivaler afholdt uden for Skanderborg. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Sophia Juliane Lydolph)

Når det kommer til Smukfest findes der groft sagt to slags mennesker.

Dem, der ser en traditionsrig festival med et tætpakket musikprogram, der er henlagt til idylliske bøgeskovs-rammer.

Og så er der dem, der ikke kan se skoven for bar breezere, bøvede ballonhatte og gårsdagens popstjerner.

Men hvem har ret? Vi har fundet tre hamrende subjektive fordomme frem og serveret til Pelle Peter Jensen. Ikke nok med, at han er Smukfest-veteran og dj, så optræder han også på festivalen med sit radioprogram Lågsus på P3.

Her afliver Pelle Peter Jensen en række unuancerede og grovkornede fordomme - der er blevet fremsat med et glimt i øjet.

Publikum må da blæse på musikken, siden Smukfest kan melde udsolgt inden program-offentliggørelse?

- Folk er bestemt ikke ligeglade med musikken. Men efter mange år med solide programmer er folk nu så sikre på, at de nok skal blive tilfredsstillet musikalsk, at de køber billetten inden navnene er ude.

- Man kan sige, at festivalen og deres gæster kender hinanden så godt, at det nærmest ikke kan gå galt. Lidt ligesom når man tager hjem til sine forældre for at spise.

- Du ved, at mor leverer, selvom du ikke kender menuen. Det er jo ikke, fordi du er ligeglad med mad, at du ikke spørger om, hvad der bliver serveret.

... men er det ikke bare Johnny Madsen, der optræder?

- Smukfest ér et af de steder, hvor der sættes mest pris på den traditionelle danske sangskat.

- Senest der var problemer med publikum var til en Kim Larsen koncert! Men programmet kan meget mere end bare at servere nostalgi. I år spiller alt fra undergrundskronprinsen Bisse til ravekongerne i Major Lazer.

- Fra det følsomme rapstjerneskud Emil Kruse til hans kolleger i Ukendt Kunstner. Fra trapbossen Faustix til dyster indie fra White Lies. Og så videre!

Jaja. Fint nok. Men er Smukfest ikke bare en forvokset drukfest i skoven?

- Det er jo en FESTival. Altså en lille uge, hvor man tager ud for at have det sjovt.

- Men det er ikke kun breezers og oppustelige hammere. Smukfest har bl.a. opført en tale-scene i år med masser af indslag til dem, der ikke har behov for at 'Gangnam Style' sig igennem dagen.

- Desuden er Smukfest jo rent faktisk ret smuk. Midt i en bakket skov, med camping ud til en kæmpe sø. Og så er det et gennemført univers. I modsætning til mange andre danske festivaler er der virkelig gjort noget ud af pladsen. Det er ikke bare et øltelt, en pølsevogn og et plastictoilet.

- Det er nærmere en lille by - en blanding af Frodo's hjemstavn og Jomfru Ane Gade.

Facebook
Twitter