4 restauranter afslører opskriften: Lav dit eget gourmet-smørrebrød

I dag er det smørrebrødets dag. Vi har lokket opskrifter ud fra fire danske restauranter, der fornyer det klassiske kolde køkken.

Smørrebrødet er en dnsk nationalspise. Her får du fire opskrifter til at lave dine egne gourmet-versioner i anledning af Smørrebrødets Dag.

Der har stået smørrebrød på de danske restauranters menukort i tre århundreder - så måske er det på tide med lidt fornyelse.

I dag bliver klassiske danske spise fejret af ni restauranter til "Smørrebrødets Dag" i Kødbyen under den københavnske madfestival Copenhagen Cooking & Food Festival.

Vi har fået lov til at give dig opskrifterne på fire af de lækre og fornyende stykker fra det store kolde bord, som restauranterne kreerer til begivenheden.

Lad dig inspirere til søndagsfrokosten - eller lav det hele fra bunden (det tager mellem et halvt døgn og halvanden måned...!):

Sild med havtorn

Silden er i sig selv en klassiker på det danske frokostbord.

På Restaurant Palægade kommer silden dog lagret i den syrlige havtorn og bliver pyntet med kapers, løg, urter og cremefraiche.

Grundopskriften er bestemt ikke for de utålmodige: Det tager halvanden måneds tid at få sildene gjort klar til tallerkenen. Men hvis du fx skal stå for sild til en julefrokost, kan du jo snildt nå det endnu.

download opskriften her

Avokado med rugbrødschips

Smørrebrød er ofte en sand rus af kød. Men Gastrotrucken, en mobil madbod indrettet i en gammel Citröen-vogn, giver giver kødet kamp til stregen.

Deres bud på smørrebrød anno 2016 består af avokado med syltet spidskål, syltet rødløg, citronmayonnaise og rugbrødschips. Og selvfølgelig et godt stykke rugbrød nedenunder.

download opskriften her

Hønsesalat med fasanbryst, kantareller og skorzonerrod

Du kan naturligvis lave smørrebrød med hønsesalat ved at tage en bakke med hjem fra din lokale køledisk. Men du får formentlig et noget lækrere resultat ud af det ved at følge opskriften fra Restaurant Kähler i Tivoli.

Kyllingen tager godt nok sin tid, men efter halvandet døgn kan du gøre pynten klar. Og så skal det gå hurtigt: kantarellerne må ikke være på panden mere end 45 sekunder!

download opskriften her

Roastbeef med syltet agurk og friterede porrer

Roastbeef er en klassiker som smørrebrød. især med remoulade og ristede løg.

På Restaurant Kronborg har de dog skiftet friterede porrer ind på holdet stedet for løgene, fordi de har en friskere smag. Og så skal kød, agurker, remoulade og så videre selvfølgelig tilberedes fra bunden.

Med mindre du direkte vælger at skyde oksen selv, kan du dog nøjes med at begynde tilberedningen aftenen før smørrebrødet skal indtages.

download opskriften her

Facebook
Twitter