5 geniale shows der sætter dine lattermuskleroverarbejde

Det er ikke kun komedieserier og sjove film, der kan sikre dig et godt grin. Vi præsenterer de sjoveste stream-nyheder til din weekend.

Komikeren Amy Schumer, der her ses under en prisuddeling, leverer et af de sjove standup-show, du kan finde på streamingtjenesterne. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Efter at have rystet hele tv-verden ved at producere serier store navne, der aldrig bliver sendt i noget flow-program, er Netflix nu ved at indtage positionen som hjemstedet for standup.

Streamingtjenesten har betalt trecifrede millionbeløb for aftaler om kommende shows med de største navne i branchen, Amy Schumer, Dave Chapelle, Chris Rock og Jerry Seinfeld.

Men allerede nu bugner streamingtjenesten af geniale standup-specials. Her er fem af de bedste lige nu, hvis du spørger mig.

Ali Wong: Baby Cobra

Ali Wong er bedst kendt som en af forfatterne bag komedieserien 'Fresh off the Boat’, men på meget kort tid er hun nu også blevet en legende. Ikke mindst fordi hun optog ’Baby Cobra’, et af standup-historiens mest beskidte shows, da hun var syv en halv måned gravid.

Det er grænseoverskridende performancekunst af højeste klasse at se en kvinde i sidste trimester nonchalant tale om kropslige sekreter, og om hvordan hun flere gange er kommet til at knalde med hjemløse, fordi hun fejlbedømte deres tøj og troede, de var hipstere.

Mike Birbiglia: Thank God for Jokes

Mike Birbiglia har en farkrop, leverpostejsfarvet hår og et ekstremt venligt smil.

Han bander ikke, men han er en ekstremt dygtig historiefortæller, der bygger alle historierne lige præcis op til grænsen af, hvad der bryder med hans tilforladelige facade, når en historie om dukkerne fra 'Muppet Show' alligevel slutter med en vittighed om Janice, der bruger frøen Kermit som narkomanelastik til armen.

Amy Schumer: The Leather Special

Hvis du ikke fik købt billet, da Amy Schumer var i Danmark, kan du nu fryde dig over, at du kan se showet i din sofa.

Schumer er med den romantiske komedie ’Trainwreck’ og sketch-showet ’Inside Amy Schumer’ blevet en af vor tids skarpeste satirikere over kønsroller.

Men som standupper er hun især kendt for at give de kvindelige kønsdele og det kvindelige perspektiv på sex et vidunderligt eksplicit og direkte sprog.

Michael Che: Michael Che Matters

Michael Che er kendt for at være falsk nyhedsvært i den amerikanske sketch-institution ’Saturday Night Live’, og det har givet ham et exceptionelt skarpt øje for overraskende vinkler på politisk stof.

Che er frygtløs, når han spørger, hvordan det kan være, at ”Black Lives Matter” overhovedet kan være et kontroversielt udsagn. Og bagefter leger med tanken om, hvad der mon ville ske, hvis han fik lavet en t-shirt, hvor der står “All Buildings Matter” med henvisning til tvillingetårnenes fald 11. september.

Jen Kirkman: Just Keep Livin’?

Jen Kirkman mestrer at tage fænomener, som vi har hørt masser af diskussioner om, og sætte et helt nyt perspektiv på. I ’Just Keep Livin’?’ har hun en sublim passage, der handler om fænomenet catcalling, altså når mænd råber efter kvinder på gaden.

Her fortæller hun om en mand, der antaster hende for at rose hendes støvler. Hvilket leder hende til et rimeligt forslag om, at mænd fra nu af gerne må råbe efter kvinder, så længe de ikke taler om kvindens krop, men kun roser hendes tøj:

"Hey skatter, den lille sløjfe matcher den der lille detalje på din sko, den har jeg fanget, du!”

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk