5 genindspilninger der næsten slår originalen

I anledning af genindspilningen af 'Ben Hur' kigger filmeksperter nærmere på et udskældt Hollywood-begreb, der er bedre end sit rygte.

Genindspilningen som greb er bedre end sit rygte, fortæller eksperter. Her er det 'King Kong' og 'True Grit'

Remaket - eller på godt dansk, genindspilningen - er en noget udskældt størrelse.

Filmindustrien elsker at puste nyt liv i fordums indtjenende successer, men det er ikke et greb, der er blevet accepteret af den gode smags vogtere inden for film. Bevares, der er produceret film, der ikke gør noget for at modbevise genrens ry, men der er faktisk genindspilninger, der sagtens kan måle sig med forlægget i kvalitet.

Seneste skud på stammen er premiereaktuelle 'Ben Hur', der er en genindspilning af en film fra 1959. Uden at tage stilling til dens kvalitet har vi brugt anledningen til at få film- og serieeksperterne Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg til at pege på fem film, der absolut har været genindspilningen værd:

21 Jump Street

Her er det en filmatisering af 80'er-serien af samme navn, som Johnny Depp havde en af hovedrollerne i. Skuespillerne Jonah Hill og Channing Tatum er i førersædet på dette remake, som får masser af ros fra Frederik og Kasper:

- Jeg er fan. Her leger man med originalen og skaber et originalt metalag, der gør den uundværlig på denne liste. Her tager man f.eks. tykt pis på originalen og tilsvarende ungdomsserier, hvor skuespillerne ofte er meget ældre end karaktererne, de skal portrættere.

Komedie, 2012, instr. Phil Lord og Christopher Miller, tilgængelig på dvd og stream.

King Kong

Historien om den misforståede kæmpegorilla kom første gang på det store lærred i 1933, men blev genindspillet 72 år senere - og den er Frederik og Kasper vilde med:

- Den er sindssygt svedig. Desværre druknede den ret meget, da den udkom, måske fordi instruktøren havde haft så stor succes med 'Ringenes Herre'-universet. Det er en meget rørende fortælling, der bliver foldet ud og effekterne gør, at man virkelig kommer ind i hovedet på King Kong.

Eventyr, 2005, instr. Peter Jackson, tilgængelig på dvd og stream.

True Grit

Her har man giver westernklassikeren med John Wayne og Kim Darby fra 1969, som fik nyt liv med Jeff Bridges og Hailee Steinfeld.

- Grundlæggende formår Coen-brødrene at skabe et autentisk univers, der lever op til originalens western-kvalitet og samtidig giver den et lag af absurd humor blandet med seriøse actionscener. Filmen har også fået en fortællerstemme i form af Maddie Ross-karakteren, og det giver filmen og genren et tiltrængt kvindeligt perspektiv.

Western, 2010, instr. Ethan og Joel Coen, tilgængelig på dvd og stream.

The Departed

Kan Martin Scorsese virkelig lave flere gangster-epos, tænkte man, da 'The Departed' kom ud. Filmen var et take på Hongkong-thrilleren 'Infernal Affairs' i nye rammer i Boston, og den høstede roser hos anmelderne. Den en Frederik og Kasper vilde med:

Originalen var en fed film, men Scorseses var 'next level'. Det er en film, der er helt enestående. Både i måden fortælles på, skuespillet, sproget og genre - men samtidig formår at have begge ben plantet på jorden. Interessant.

Action, 2006, instr. Martin Scorsese. Tilgængelig på stream og dvd.

The Thing

Vi befinder os på en fjern polarbase, hvor et hold forskere ført an af R.J. MacReady (smag lige på det navn) pludselig befinder sig i livfare på grund af en udefrakommende kraft. Filmen er et remake af 1951-filmen 'Thing From Another World', men den overgår den, hvis man spørger Frederik Dirks Gottlieb:

- Den er noget af det mest uhyggelige, og den er helt vild fed. Den er fra en firserne, hvor man skabte nogle af mest uhyggelige og samtidig nyskabende gyserfilm i historien. Ud over The Things practical effects vil jeg også gerne fremhæve det synthbaserede soundtrack, der er det hele værd i sig selv. Og så har filmen en af de mest originale monstre nogensinde.

Horror, 1982, instr. John Carpenter, tilgængelig på dvd og stream.

  • Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg er værter på "Serieland" på TV2 Play og "Stream Team" på Radio24syv. Fællesnævneren er tv-serier, der hver uge diskuteres, anmeldes og nørdes med kendte gæster.

  • Favoritterne tæller blandt andet "Sopranos" og "Enlightened" for Kasper, mens Frederik har "The Wire" og "Eastbound & Down" blandt andre på sin topliste.

Facebook
Twitter