5 hits fra Whitney Houston man altid kan danse (og græde) til

Du kender 'I Wanna Dance With Somebody', men der er så meget mere. I anledning af fem-årsdagen for sangerindens død præsenterer radiovært og Whitney-fan nogle af de bedste.

Noget af det bedste ved Whitney var, at hun altid lød troværdig, fortæller fan Sandie Westh. (Foto: Scanpix)

Musikverdenen stod stille den 11. februar 2012, da det kom frem, at Whitney Houston var blevet fundet død på Beverly Hills Hotel.

Siden udgivelsen af hendes debutalbum i 1985 har Whitney beriget os med sin uforlignelige stemme på sange, som de fleste af os har stået og skrålet med på en sen nattetime på et dansegulv, eller en grå søndag eftermiddag med stearinlysene tændt og hjertet i hænderne.

Men Whitney var ikke kun 'I Wanna Dance With Somebody' og 'I Will Always Love You.' Her er mine fem yndlingshits fra damen med den genkendelige vokal.

Heartbreak Hotel

Whitney inviterede i 2000 Faith Evans og Kelly Price med på nummeret, om et hjerte, der er blevet knust af en player. Den klassiske historie om, at man troede, han var den eneste ene, men tog så grueligt fejl.

Noget af det bedste ved Whitney var, at hun altid lød troværdig, hvilket også er tilfældet på den her. Nummeret er i øvrigt produceret af danske Soulshock og Karlin.

Fra albummet ’My Love Is Your Love’. 1998.

0:00

It’s Not Right But It’s Okay

“It’s not right but it’s okay, I’m gonna make it anyway” er så overskudsagtigt sunget, men jeg har altid tænkt, at Whitney Houston aldrig rigtig blev okay igen, efter hun havde mødt Bobby Brown.

Ikke desto mindre, så er det den her sang, du skal sætte på, når du har brug for at give dig selv et spark bagi.Fra albummet ’My Love Is Your Love’. 1998.

0:00

I Learned From The Best

Et nummer skrevet af legendariske Diane Warren. Kvinden, der også har skrevet 'Because You Loved Me' til Celine Dion, 'Too Lost In You' til Sugababes og 'Un-break My Heart' til Toni Braxton.

Hun er dronningen af at skrive ballader, Whitney var dronningen af at synge dem, og det er det, der gør, at den her sang har kørt uendeligt mange omgange hjemme på min pladespiller.

Fra albummet ’My Love Is Your Love’. 1998.

0:00

My Love Is Your Love

'My Love Is Your Love' er så absolut min yndlings-Whitneyplade, og titelsangen er simpelthen så lækker.

Skrevet og produceret af Fugees’ Wyclef Jean og Jerry Duplessis, hvilket var et match made in heaven for Whitney, samtidig med, at hendes 6-årige datter, Bobbi Kristina, får sagt 'Sing Mommy' så man smelter.

Fra albummet ’My Love Is Your Love’. 1998.

0:00

Queen of The Night

YES! Hvis du en dag sidder for dig selv, er ked af det, og ingen af dine venner svarer på telefonen, så sæt den her på.

'Queen of The Night' er perfekt hårdtslående og opløftende. Whitney var dronningen af natten, vokalen, sangene og alt andet i popmusikken.

Fra albummet ’The Bodyguard’. 1992.

0:00

  • Sandie Westh er vært på P7 MIX.

  • Hendes pophjerte banker blandt andet for Michael Jackson, Take That og Whitney Houston

  • Hun synes ikke, man skal skamme sig over den musik, man hører.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk