5 kommende spil, vi glæder os vanvittigt til i år

Glæd dig til gigantiske robot-dyr, nye galakser og cowboylivet i det vilde vesten. Her er fem spil, vi ser frem til i år.

'Horizon Zero Dawn' er blandt de spil, vi glæder os mest til at opleve i 2017. Her ses den unge jæger Aloy, der kæmper mod de dominerende og store robot-dyr. (© PS4)

2016 var et glimrende år for digitale spil med fremragende titler som blandt andet ’Civilization 6’, ’Pokémon Go’ og den nye store e-sports-titel ’Overwatch’ på hylderne og til digital download.

Det var samtidig året, hvor virtual reality begyndte at være bredt tilgængelig for den almindelige bruger med blandt andet HTC Vive, Oculus Rift, Samsung Gear og ikke mindst PlayStation VR.

2017 ser ud til at blive mindst lige så stort et år, der blandt andet skal vise om virtual reality og augmented reality får rigtigt fodfæste blandt brugerne.

Indtil da er det dog stadig de klassiske konsol-platforme og PC, som vi lige nu glæder os til nye titler på. Her er vores fem favoritter:

Horizon Zero Dawn

I ’Horizon Zero Dawn’ mystiske fremtid er Jordens mennesker vendt tilbage til primitive stammesamfund, og Jorden er blevet et vildt paradis igen, hvor store flokke af “dyr” trives i skov og mark. Men det er ikke dyr, som vi kender dem. I ’Horizon Zero Dawn’ er dyrene vilde robotter med dyriske træk.

Som jægeren Aloy skal man overleve i den nye verden, jage robotterne for deres komponenter og samtidig afsløre den nye verdens mysterier. En usædvanlig ramme for historien og nogle virkeligt veldesignede robotter, gør os spændte på, hvad vi har i vente.

Platform: PlayStation 4. Udkommer februar 2017.

Days Gone

Zombier som omdrejningspunkt er stadig ikke helt en død ide endnu. Heldigvis, for det, vi allerede har set af spillet ’Days Gone’, ser lovende ud.

’Days Gone’ ser ud som en kombination af tv-serien ’Sons of Anarchy’ og ’The Last of Us’ - et postapokalyptisk USA, hvor den lædervest-klædte hovedperson frit kan bevæge sig frit rundt på sin motorcykel og forsøge at overleve i en verden, hvor befolkningen er blevet til de zombie-lignende freakers. Måske kan man ligefrem se frem til en god historie også.

Platform: PlayStation 4. Udkommer 2017.

Mass Effect: Andromeda

Den oprindelige ’Mass Effect’-trilogi var sci-fi på den fede måde og – trods en lidt skuffende slutning - en fantastisk trilogi. ’Mass Effect 2’ ligger i top ti over mine absolutte yndlingsspil, og derfor undrer det måske ikke, at jeg glæder mig til ’Mass Effect: Andromeda’.

Spillet sender dig ud som opdagelsesrejsende i en helt ny galakse, og hvis Andromeda lever op til resten af serien, så betyder det spændende valg, en god historie og romantiske møder med aliens. Som et afsnit af Star Trek med bedre make-up.

Platform: Windows PC, PlayStation 4, Xbox One. Udkommer i foråret 2017.

Red Dead Redemption 2

Tv-serien ’Westworld’ skabte appetit på flere western-eventyr, så det er ikke uden grund, at vi glæder os til ’Rockstar’s Red Dead Redemption 2’.

Rockstar, der står bag ’Grand Theft Auto’-serien, kan nemlig andet end blot lave spil om kriminalitet i nutidens USA. De har også haft stor succes med deres Red Dead-western spil, hvor man også kan lege, at man er en rigtig cowboyder. Indtil videre er der sluppet meget lidt ud om spillets historie, men vi har tiltro til skaberne og håber på det bedste.

Platform: PlayStation, Xbox One. Udkommer efteråret 2017.

Resident Evil 7

’Resident Evil’-serien er en klassisk survival horror-serie, der havde sin debut helt tilbage i den første PlayStations levetid. Som årene er gået er serien blevet mere og mere overdrevet - modstanderne er blevet vildere, og heltene er blevet mere og mere super.

I ’Resident Evil 7’ har man bevæget sig i en anden retning, modstanderne er en kannibal-familie og hovedpersonen er gennemsnitlig og sårbar. Spillet kommer også i en virtual reality-udgave, men det ser simpelthen alt for uhyggeligt ud.

Platform: Windows PC, PlayStation 4 (og PSVR), Xbox One. Udkommer i slutningen af januar 2017.

  • Morten Greve er tidligere spildesigner og spilredaktør på et større dansk livsstilsmagasin for mænd.

  • Er passioneret gamer og ambassadør for, at spil skal tages mere seriøst som kulturform.

  • Står bag bloggen friendsfunfraggrenades.com.