5 krigsspil der rammer plet: Det er fedt at skyde folk fra en anden tid!

Savner du lidt action i hverdagen, så indrullér dig selv som soldat i verdenskrigene. Vi har fået en ung gamer til at pege på fem af de bedste og blodigste spil.

Sniper Elite V2 er et af de historiske skydespil, Knud Bengtsson synes, du skal prøve.Læs om det og de fire andre i artiklen her.

Bang, bang, bang! Krig er jo egentlig en frygtelig ting – men alligevel synes millioner af spillere, at det er både fedt og befriende at sende bly af sted fra tommelfingrene og se blodet sprøjte på skærmen.

Hvis du trænger til at afreagere eller bare vil lege dig ind i livet som actionmand, er der masser af ammunition at hente på spilhylderne.

Her peger den 17-årige gamer Knud Valdemar Bengtsson på fem af de bedste. For som han siger:

- Det er fucking fedt at skyde folk fra en anden tidsalder!

1. Sniper Elite V2

- Du er den amerikanske løjtnant Karl Fairburne i slutningen af anden verdenskrig. Din første opgave er at finde nogle videnskabsmænd og få dem væk fra nazisterne, der vil bruge dem til at lave den nye V2 bombe for dem.

Hurtigt bliver du sat ud i forskellige snigskytte-scenarier i ruinerne rundt om i Europa, og det gør Sniper V2 til et af de sjoveste spil, jeg har spillet. Den fedeste følelse er helt klart, når man endelig får placeret et skud og rammer lige imellem benene - eller når fjenden ikke kan finde ud af, hvordan de skal reagere og begynder at dreje forvirret rundt i stedet for at skyde dig.

Det er dig, der bestemmer slagets gang, du planlægger selv, hvordan kampen skal gå og hvad du får ud af det, om du vil gå stille eller skyde dig igennem dine fjender. Sniper Elite V2 har stabilt gameplay og flot grafik, og er helt klart et spil man ikke skal gå glip af, hvis man trænger til at skyde hovedet af nogle SS-bøller.

Findes til PC, Playstation. Xbox 360 og Wii U
Pris ca. 210 kroner

Sniper Elite V2: Official Trailer

2. Call of Duty - World at War

- Marinesoldaten Private C. Miller ser to medsoldater, der bliver tortureret af nogle japanske soldater – og bliver herefter selv reddet ud af sergent Roebuck og hans Marine Raiders.

Treyarch har kreeret spillet efter de virkelige hændelser omkring den amerikanske marines angreb på Makin Island i 1942. Da jeg startede spillet, havde jeg en lille forventning om, at det ville være det samme som at se en dårlig krigsfilm, men det var bedre, end noget jeg kunne have håbet på: Godt med action, brutalitet og samtidig et sjovt gameplay.

Grafikken er god nok – men spillet kan dog godt blive en smule ensformigt i længden. Et rigtig godt spil, hvis man godt kan lide brutale skydespil.
Findes til PC, Playstation, Xbox 360, Nintendo DS, Wii
Pris ca. 150 kroner

COD: World at War - Launch Trailer (Game Trailer HD)

3. The Saboteur

- Sean Devlin (baseret på virkelighedens William Grover-Williams) er en irsk racerkører og mekaniker, som bliver snydt i Saarbrücken grand prix 1940, da en nazi-oberst ved navn Kurt Dierker tager sejren .

Sean forsøger spillet igennem at tage hævn på Kurt Dierker: Saboter dine fjende og hjælp dine venner. 'The Saboteur' er et open world-spil, så du kan tage næsten alle steder hen i Paris, rejse til toppen af Eiffeltårnet eller til dybet af katakomberne - spørgsmålet er, om du vil dø eller overleve.

Det minder faktisk lidt om 'Grand Theft Auto' tilsat nazister og parkour - et krigsspil, der virkelig er værd at spille.

Findes til PC, Playstation og Xbox 360
Pris: ca. 200 kroner

The Saboteur - E3 Trailer

4. Brothers in Arms: Hell’s Highway

- Field Marshal Montgomerys Operation Market Garden skulle afslutte 2. verdenskrig før julen i 1944: Planen var at overtage en hovedvej i Holland og skyde sig vej igennem de tyske styrker ind til Tyskland. I spillet slutter du dig til Matt Baker, Joe Hartsock og resten af den 101. luftbårne division for at klare tyskerne.

Du skal lære at være en god gruppefører ved at kommunikere med dine soldater med tegn, som er lavet efter krigens rigtige kommunikationsmetoder. Soldaterne har deres egne historier, og de udvikler sig ligesom dig selv igennem spillet. Du kan kommandere og kombinere våbenteams, som arbejder sammen, og det gør spillet interessant.

Jeg syntes det var ret spændende at spille igennem med det velfungerende gameplay. Hvis du gerne vil spille et historisk korrekt og brutalt skydespil, så er 'Hell’s Highway' et spil for dig.

Findes til Playstation, Xbox 360, PC
Pris: fra ca. 75 kroner

Brothers in Arms: Hell's Highway - Launch (Game Trailer)

5. Verdun

- Du kæmper i skyttegravene i slaget ved Verdun under 1. verdenskrig, enten som fransk eller tysk soldat. Under konstante artilleri-brag regner granatsplinter og snavs ned over dig. Gas tilslører angriberne, mens de skyder sig vej ind til dig. Din riffel har kun tre skud, så hvad gør du nu …?

'Verdun' er et yderst autentisk og flot first person shooter-spil. Opmærksomheden på detaljerne er høj, og du dør tit. Du kan arbejde på at forsvare din skyttegrav eller angribe ingenmandsland i ly af sennepsgas.

Spillet byder på ekstrem action med masser af realistisk håndtering af våben og højt niveau af historisk korrekthed. Det er et rigtigt godt multiplayer spil med masser af potentiale og godt tidsfordriv.

Findes til PC, OS X og Linux
Pris ca. 160 kroner

Verdun Trailer

Knud Valdemar Bengtsson

  • Er 17-år, gamer og studerende
  • Bruger sin fritid på alle mulige typer spil. Nogle af yndlingsspillene er Destiny, Call of Duty, Fallout, Skyrim - og selvfølgelig Assassins Creed.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve