5 øjeblikke med Frank Underwood vi hader os selv for at elske

Morderisk charme og et bloddryppende ambitionsniveau kendetegner hovedpersonen i serien 'House of Cards', der har sæsonpremiere i dag.

Det kan være svært at holde styr på de ulykkelige skæbner, der flyder rundt i kølvandet på Frank Underwood i 'House of Cards'. (© Netflix)

Gang på gang har 'House of Cards's hovedperson, Frank Underwood, efterladt os måbende tilbage i sofaen.

Måbende af afsky - men også af besnærende beundring har vi fulgt den politiske serie, der udspiller sig hos Washington DC's politiske tinder.

For det er dét, Kevin Spaceys karakter som skruppelløs toppolitiker, gør ved os. Vi kommer til at hade os selv for at holde med ham. Og det er genialt.

Her er fem øjeblikke, hvor had-kærlighedsforholdet for alvor er blevet testet:

(© Netflix)

Mordet på Zoe Barnes

Den unge, ambitiøse journalist Zoe Barnes var en af hovedfigurerne i 'House of Cards første sæson, og hun havde endda et seksuelt forhold til Frank Underwood.

Desværre begynder det at se sort ud for den fremadstormende journalist, da hun kommer på sporet af Franks involvering i Peter Russos påståede selvmord.

I en af de mest mindeværdige scener fra House of Cards tager Frank Underwwod sagen i egen hånd og viser, hvor iskold han i virkeligheden er. En ting er at udmanøvrere modstandere politisk, en anden ting er at begå mord - og så endda på en ung kvinde, der bare gør sit job.

Det er for alvor svært at holde med Underwood her, men Kevin Spaceys suveræne spil får os alligevel med på Team Underwood efter chokket har lagt sig.

Sæson 2.

(© Netflix)

Nedbrydningen af Peter Russo

Da den visionære politiker Peter Russo bliver for stor en trussel for Frank Underwood, der på daværende tidspunkt forsøgte at køre sig selv i stilling som vicepræsident, påbegyndte Frank en længere sabortering af Russo.

Selvom Russo på papiret var en langt mere sympatisk politiker end Frank, fandt man som seer en underlig tilfredsstillelse i at se den almægtige Underwood nedbryde den unge politiker trin for trin. Blandt andet ved at få ham drukket fuld, inden han skulle live i radioen.

Sæson 1.

(© Netflix)

Fængslingen af Lucas Goodwin

Frank Underwoods måske farligste våben er hans højre hånd, den selvopofrende og småpsykopatiske personalechef Doug Stamper, der vil gøre alt for at opretholde et hierarki, hvor Underwood er på toppen.

Da Lucas Goodwin er på sporet af Frank, efter mordet på den unge journalist Zoe, behøver Underwood blot at sætte Stamper på sagen og vente på at problemet holder op med at eksistere.

Stamper og Underwood lokker Goodwin til fadet ved at fremlægge falske spor, der lader til at kunne afsløre Franks involvering i Zoes død. I stedet fældes Goodwin og får en 10-årig fængselsdom.

Hvad der bliver gjort mod Lucas Goodwin er modbydeligt, men det er umuligt ikke at holde med vores charmerende antihelt i tykt og tyndt.

Sæson 3.

(© Netflix)

Udnyttelsen af præsidentens tillid

Frank Underwood har fra første afsnit været en ekstremt hård hund - og ikke en loyal en af slagsen.

Da han var vicepræsident til Garrett Walker, spillede han rollen som den lyttende, trofaste og hjælpsomme vicepræsident, men lige så snart han fik muligheden for at stikke Walker i ryggen, udnyttede han muligheden. Og vi elsker ham for det!

Man skal passe på, hvem man ansætter som vicepræsident, og man må formode, at Walker slår sig selv oven i hovedet over ikke at have gennemskuet Underwood i tide.

Sæson 2.

(© Netflix)

Tisseriet på sin fars grav

I sæsonåbneren for tredje sæson af House of Cards maler instruktør David Fincher og co med den brede pensel for at understrege, at i denne sæson får vi en endnu mere skruppelløs version af Frank Underwood end nogensinde før.

Og hvordan portrætterer man det bedst? Naturligvis med en tissetrængende Frank Underwood, der urinerer direkte på sin egen fars gravsten uden at fortrække en mine.

Vi ved ikke synderligt meget om Frank og hans forhold til sin far, men ud fra denne scene og enkelte samtaler med forfatteren Thomas Yates, så er det tydeligvis ikke et forhold, han husker kærligt tilbage på.

Frank taler nedsættende om sin far, der døde fattig og alene, og i bedste Underwood-stil får vi både en smule medfølelse for den kyniske politiker samtidig med, at det løber os koldt ned ad ryggen.

Sæson 3.

Femte sæson af 'House of Cards' får premiere på Netflix tirsdag 30. maj, 2017.