5 sange der giver dig akut kærestesorg og Kleenex-craving

I dag er det 20 år siden Tony Braxtons 'Unbreak My Heart' kom på gaden. P7 Mix' Sandie Westh fejrer det med fem andre hjerteskærende hits.

For tyve år siden sang Toni Braxton sig lige ind i alle knuste hjerter med 'Unbreak my heart'. I anledning af jubilæeet giver P7 Mix-vært Sandie Westh dig fem andre hjerteknusere. (Foto: MARTIN DAM KRISTENSEN)

'Unbreak my Heart' er en dør, der smækker, et hjerte, der flækker. Det er tårer, regn - og en bævende stemme, der trygler om, at hele det hjerte og få de tårer til at trille tilbage ad de kanaler, de kom fra...

I dag er det 20 år siden, Toni Braxton-hittet udkom i Europa og strøg mod toppen på hitlisterne. Og det er værd at markere.

- Vi prøver det alle sammen på et tidspunkt: Hjertet går i stykker. Det er et af de vigtigste tidspunkter, at have soundtracket klar. Derfor vil jeg gerne forberede dig bedst muligt på næste gang, nogen flår dit hjerte ud, siger Sandie Westh fra P7 Mix.

Her peger hun derfor på fem sange, der ligesom 'Unbreak My Heart' er så gode til et knust hjerte, at du simpelthen ikke kan undgå at få tuder på og akut brug for Kleenex (eller andre servietter, bevares), når du hører dem:

Adele - Someone Like You

Ingen hjertekvaler? Bare rolig - Adele har rigeligt. Det havde hun i hvert fald, da hun skrev ‘Someone Like You’.

Adele var knust. Den mand, hun havde tilbragt et helt år med, havde netop fortalt hende, at han ikke var klar til at binde sig. Ikke lang tid efter finder hun så bare ud af, at han har fundet en ny pige, og at de er forlovet. Så gik Adele hjem, lagde sig på sin seng og græd, og skrev de seneste ti års bedste hjertesorgsnummer.

Det gør stadig ondt hel ned i min mave, når jeg lytter til det.

0:00

Leona Lewis - Bleeding Love

Der er bare noget over kvinder, der synger om, hvor ondt i de har i hjertet.

Det kan være det er fordi, jeg selv er kvinde og kan relatere ekstra meget til dem - i det her tilfælde kan det også være fordi, Leona Lewis stemme flænser sig igennem mit hårde ydre og skærer mit inderste op, som en Fiskarskniv med den mission at rode lidt rundt i mit ellers meget lykkelige hjerte.

0:00

Sinead O’Connor - Nothing Compares

Den er skrevet af Prince. Den er sunget af Sinead O’Connors helt vildt triste stemme. Den har været soundtracket til samtlige af mine hjertesorger gennem tiden.

‘Nothing Compares To You’ er som at komme hjem til den der virkelig tyndslidte, deprimerede ven, som man altid ved sidder klar med en skulder.

Og så hjælper det ikke på hele tristessen, at ophavsmanden Prince forlod os i år, alt alt alt for tidligt.

0:00

Bill Withers - Ain’t No Sunshine

Jeg er fire sekunder fra at ringe efter en, der kan komme og hente mig. Hvis ikke man var deprimeret i forvejen, så blev man det da nu.

‘Ain’t No Sunshine’ beskriver perfekt den tilstand, man befinder sig i, når man har hjertekvaler. Der er ikke mere solskin, der er simpelthen ikke mere at leve for.

En sang, som Bill i øvrigt blev inspireret til at skrive efter han havde set filmen ‘Days of Wine And Roses’ med Lee Remick og Jack Lemmon, der begge to spiller alkoholikere.

0:00

Jordin Sparks feat. Chris Brown - No Air

Jeg elsker den her sang! Den er ligesom en rigtig god tuder - den bygger op, bygger op og bygger op, til man endelig bryder ud i snotvræl omkring tre minutter inde, hvor livetrommerne sætter ind og dramatiserer det hele en tand mere.

Den fungerer også rigtig godt til en tur i regnen, mens man hulker det bedste man har lært. Fem ud af fem tudestjerner herfra.

0:00

Sandie Westh

  • Er vært på P7 Mix og har et bankende pophjerte for blandt andre Michael Jackson, Take That og Whitney Houston.

  • Mener ikke, at man kan skamme sig over noget af det musik, man hører.

Facebook
Twitter