5 tendenser fra modeugen, der får betydning for dig

Dit klædeskab kan sagtens gemme på tøj, der er enormt moderne. Det viste årets første modeuge os.

Her er tre bud på stilen den kommende tid fra henholdsvis LaLa Berlin, Jean//Phillip og Ganni. (© Copenhagen Fashion Week)

Copenhagen Fashion Week har i løbet af ugen vist os, hvad der kommer til at dominere moden den kommende tid.

Og en del af det kan meget vel allerede gemme sig bagerst i dit klædeskab, så nu gælder et bare om at finde det frem igen.

DR K-vært og modeekspert Chris Pedersen har fulgt modeugen tæt og observeret stilen på årets mange catwalks.

Her guider han dig til, hvordan du klæder dig efter modens luner med tøj, du allerede har derhjemme.

T-shits med print

- Du har den sikkert liggende i skuffen et sted, t-shirten fra rockkoncerten i '92 - og nu er det med at finde den frem fra gemmerne. Den printede t-shirt dukkede nemlig op hos både LaLa Berlin og Martin Asbjørn, og den fungerer rigtig godt med tidens mere klassiske tendenser - som herrebukserne med pressefolder, blazerjakken eller pencilskirten. Har du ikke en i skuffen, så find en i den nærmeste genbrugsbutik, men husk nu at lyt til bandet, så du kan referere til dit favoritnummer.

Pretty in pink

- Hårde tider kalder på bløde farvenuancer, og den babylyserøde farve fortsætter sin sejrsgang som en af tidens mest populære farver. Hos Jean//Philip dukkede den op til mænd enten som helt løs strik, eller som for i jakkerne på den ellers meget rå og sorte kollektion. Henrik Vibskov havde også forelsket sig i den feminine nuance, som han brugte til grove frakker med pelskrave og buksedragter i denimlignende bomuld.

Leopard

- Den ikoniske leopard-pels er stærkt tilbage. Tænk Courtney Love med udtværet make-up og en gammel pels slynget over skuldrene, eller supermodellen Kate Moss, som ikke er bange for at lufte genbrugspelsen med alt fra den lille sorte kjole eller over et par stramme jeans. Har du ikke en i gemmerne, så kig hos Baum und Pferdgarten, der har arbejdet med prikket fake fur i årevis.

Træningsjakken

- Tendensen med at blande sportstøj og klassisk tøj er ikke slut endnu, og hos By Malene Birger er man ikke bange for at mikse gadetøj med mere eksklusive tendenser som pels og pailletter. Tænk smalle 70'er-silhuetter i skrappe farver med lynlåse foran, og miks med alt fra jeans til nederdele og høje hæle.

Mønstrede kjoler

- Den gulvlange kjole med mønster er en af sæsonens mest overraskende tendenser. Hos Ganni dukkede den op med høj hals og hos Lala Berlin med asymmetriske længder. Ivan Grundahl havde også satset på den gulvlange silhuet i både transparente materialer og velourlignende overflader. Den gulvlange længde fungerer rigtig godt med flade sko og en mere rå attitude.

Chris Pedersen

  • Vært og tilrettelægger på DR K, hvor han blandt andet har lavet programmer som 'Skønhedens magt', 'Afrika er det nye sort' og 'Danmarks unikke stilikoner'.

  • Han har været moderedaktør på Euroman, redaktør på Cover og har skrevet om mode for medier som Politiken, Børsen og Berlingske.