5 ting fra din genbrugsbutik der er hot lige nu

Blomsterprint og læder er nogle af kodeordene, hvis man skal finde vintage-guld, anbefaler modeekspert.

Det kræver blik at gå på second hand-skattejagt. Her giver Chris Pedersen sine af fem bedste tips (Foto: Nikolai Linares)

Genbrugsbølgen er over os, og der er masser af gode muligheder for at supplere garderoben for billige penge. Men alle, der har tilbragt bare to minutter i en genbrugsbutik, ved, at det godt kan være en uoverskuelig affære at finde guld.

Så hvad skal man gå efter? Modeekspert og DR-vært Chris Pedersen giver sine bedste tips til at gå på moderigtig skattejagt i second hand-butikkerne:

Logo-sweatere fra 80'erne og 90'erne

- Du har sikkert haft en eller to i skabet, og nu er det på tide at hive de behagelige bløde sweaters med store logoer frem i lyset igen. I løbet af de seneste år har modebilledet i den grad ladet sig inspirere af 90'erne, hvor sportstøj fik en kæmpe indflydelse på gadebilledet, og hvor unge forbrugere ikke var bange for at agere reklamesøjler for amerikanske superbrands.

Adidas, Tommy Hilfiger og Calvin Klein er i høj kurs, og de fungerer optimalt med et par slidte jeans og et par hvide lærredssko. Tænk Beverly Hills eller supermodellen Kate Moss i sine tidlige år.

Læderjakken

- Læderjakker er altid en god ide at købe brugt. De fleste er nemlig syet til at holde, og læder er en af de få beklædningsgenstande, der kun bliver smukkere af lidt patina. I de seneste år har det særligt været den klassiske bikerjakke, der har været fremme, men prøv også at holde øje med de mere baseball-agtige snit eller bomber-silhuetten, gerne i farvede versioner.

Husk altid at få renset læderjakken før brug, da de godt kan have tendens til at suge meget lugt til sig.

Denim

- De slidte denimjeans er en ultimativ genbrugsklassiker, og denne sommer er de næsten ikke til at komme uden om i customised versioner. Flere af verdens mest succesrige modemærker har lavet nye versioner syet sammen af forskellige typer og nuancer af denim, men hvis du er fiks på fingrene, kan du sagtens gå i gang med projektet selv.

Med slidte jeans er der ikke så mange regler, men det er altid en god ide at tjekke skridtet for slid og huller, da det ikke er her, du gider at have et hul, og det er det sværeste område at reparere på en pæn måde.

Oversize herrejakker

Klassisk herretøj er generelt en god investering i genbrugsforretninger, da tekstilerne ofte er i bedre kvalitet end kvindetøj, og man sagtens kan kan få tilrettet de fleste ting hos en skrædder. I øjeblikket er der stort fokus på de mere klassiske overflader som grå uld, nålestriber og tern. Kig særligt efter snit med markerede skuldre, mellembred revers og ikke mere end to knapper.

Blomster

70'erne har længe været aktuelle i modebilledet både i forhold til farveholdning og bukser med vidde, men denne sommer er det værd at kigge efter florlette kjoler med blomsterprint. Tænk ankellange silhuetter med lange ærmer og bindebånd i halsen, og brug dem gerne med et par grove støvler.

  • Chris Pedersen er vært og tilrettelægger på DR K og står bl.a. bag programserierne 'Afrika Er Det Nye Sort' og 'Danmarks Unikke Stilikoner'.

  • Han har været moderedaktør på Euroman, redaktør på Cover og har skrevet om mode, design og kunst for medier som Politiken, Børsen og Berlingske Tidende.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk