6 seje superheltinder der fortjener deres egen serie - nu!

'Wonder Woman' er ikke alene. Der er masser af ikoniske superheltinder, der fortjener mere opmærksomhed – også på film og tv.

Superhelten Wonder Woman har fået sin egen film. Her ses skuespillerinden Gal Gadot i titelrollen, som den seje kvinde. (© Warner Bros)

Tegneserierne er blevet en slagplads for kønskampen.

I dag har filmen ’Wonder Woman’ biografpremiere, og den er dermed den første superheltefilm i den nye generation, hvor en kvindelig superhelt bliver omdrejningspunktet.

Mange vil mene, at det burde være sket for længe siden, for der er utallige seje, ikoniske superheltinder, der fortjener både deres egne film og deres egne tv-serier.

Men superheltinderne fortjener ikke mindst, at læserne følger deres eventyr i tegneserierne, hvor der de senere år er kommet større fokus på aktualitet og politiske temaer – fra kønskamp til racediskrimination.

Er du i tvivl om, hvor du selv skal begynde, hvis du skal bevæge dig ind på superheltindernes kulørte univers, så har jeg udvalgt fem af de mest ikoniske og aktuelle superheltinder, der ikke lige er Wonder Woman. Og så har jeg krydret listen med en af mine personlige favoritter; Squirrel Girl.

Ms. Marvel

En af tegneserieforlagets Marvels største succeser og mest ikoniske figurer de seneste år er den nyeste inkarnation af Ms. Marvel.

Kamala Khan, som hun hedder i civil, er en pakistansk-amerikansk ung muslimsk kvinde. Hun forsøger at balancere sin kulturelle baggrund, high school, sine nørdede hobbyer og livet som formskiftende superhelt. Det kommer der en smuk og rørende fortælling ud af, som viser Kamala som en ung sej kvinde med et stort hjerte.

Captain Marvel

Kamalas store idol, Captain Marvel, er den tidligere Ms. Marvel, Carol Danvers. Carol Danvers er officer i det amerikanske luftvåben og er en af de stærkeste heltinder og Avengers i Marvel-universet.

Hun har i tegneserierne udviklet sig fra en hyperseksualiseret superheltinde i badedragt, stripperstøvler og blond barbiehår – ikke at der er noget i vejen med det – til en kortklippet udgave, der er mere tækkeligt påklædt. Hun er stærk, udholdende, kan flyve og absorberer energi. Captain Marvel får sin egen film i 2019 med Brie Larson i hovedrollen.

Storm

Storm er en af de såkaldte mutanter i Marvels X-Men-serier. Ororo Munroe, som hun hedder i tegneserierne, er en af de mest markante afroamerikanske heltinder i Marvels tegneserier.

Hun startede som en lidt naiv og usikker heltinde i 70'erne over en punk-fase i 80'erne til en naturlig leder af flere inkarnationer af X-Men efter. Hun er stærk, ædel, vis og diplomatisk – for det meste – og med sine superkræfter kan hun kontrollere vejret, flyve, affyre lynkiler og meget andet.

Hun har været afbilledet i X-Men-filmene af skuespillerinden Halle Berry, men Ororo har langt fra fået nok opmærksomhed i filmene.

Supergirl

Også hos konkurrenterne hos forlaget DC har man lavet stærke heltinder. Wonder Woman er nok den mest ikoniske, men Supergirl er uden tvivl også godt med.

Supergirl, Kara Zor-El, er i tegneserierne gået fra blot at være “Supermans kusine” til at blive en afrundet, selvstændig figur. Hun har i de seneste år fået sine egen serie, der blandt andet kan streames på HBO, hvor man kan følge Supergirls udvikling fra civil til superhelt.

Thor

Thor, tænker du, jamen er det ikke en mandlig gud i nordisk mytologi? Jooo, det er det normalt, men i Marvels tegneserier kan alt ske. Den hidtidige tegneserie-Thor – som man kan møde i filmene i skikkelse af Chris Hemsworth – kommer i en identitetskrise og mister retten til at bære hammeren Mjølner.

Og nu kommer der en spoiler alert, for hans kræftsyge ekskæreste, Jane Foster, overtager hammeren og ønsket om at pande Jordens fjender en på lampen. Det gør hun godt som en af de stærkeste helte på Jorden i en bittersød fortælling.

Squirrel Girl

Squirrel Girl – eller Doreen Green – er en af Marvel-universets ubesejrede heltinder, der har tævet nogle af tegneserieuniversets mægtigste væsner. Men der er bare ikke nogen, der har set det.

Det er i hvert fald joken, når hun gang på gang besejrer superskurk efter superskurk med sine egern-kræfter, egernhale og egern-venner. Hun har for tiden sin helt egen meget særlige og mærkelige serie, der indeholder alt fra tidsrejser til computerprogrammering og en katteudgave af Thor. Et helt særligt bekendtskab som varmt kan anbefales.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter