7 spil til mobilen der giver dig action og store oplevelser - billigt

Bare fordi du forlader stuen, kan du godt spille videre. Lee West peger på syv mobilspil til under 40 kroner, der virkelig fungerer.

Arkade-bilspillet Horizon Chase er en af de syv spiloplevelser, Lee West anbefaler til din mobiltelefon. Læs mere om det og de seks andre spil nedenfor. (© Aquiris)

Der er bogstaveligt talt millioner af spil til mobilen, både Android og iPhone.

Men de er af yderst varierende kvalitet, og mobilplatformen har efterhånden et lettere blakket ry. Det er svært at navigere i App-junglens mange udbud, og det er let at afskrive mobilspil som andet end kalorielette snacks bestående af Angry Birds og Clash of Clans til de korte spilpauser.

Både Googles Android og Apples iOS byder dog på gribende spiloplevelser og fantastiske rejser ind i nye verdener til den kræsne forbruger, der bruger tid på at lede selv… eller læser med her.

Her er syv bud på mobilspil, der betager, begejstrer og leverer underholdning i vidt forskellige genrer. Med spillene herunder er du garanteret spiloplevelser, der kan matche dem fra de stationære spilplatforme. Perfekt til ferien, når du savner det vante husalter.

1. Crashlands

Som kvindeligt postbud, styrter du ned på en “problematisk” planet, mister dine pakker, og så er fanden løs i Galaksegade. Kan du huske dengang Link skulle redde prinsesse Zelda på din Nintendo-konsol fra halvfemserne, så ved du allerede, hvad der venter dig her: Et stort eventyr med en episk fortælling.

Crashlands tilføjer grotesk satire til nødlandingen, og spæder det op med hundrede af opgaver og action-fyldte kampe. Du kan forvente at bruge omkring 50 timer på at sikre, at din heltinde (måske) klarer skærene.

Ude til Android, iPhone og PC, med mulighed for at gemme på tværs af platforme. Pris: fra 39 kr Aldersgrænse: 12 år

2. Radiation Island

Uden minder - men med masser af udfordringer - vågner du op på en mennesketom ø, hvor dit nærmeste selskab består af vilde dyr og blodige zombier. Hvis du kan overleve, er dit første projekt at opklare, hvordan du er endt der, og hvorfor øen er fyldt med militære installationer.

Skydespilserier som Far Cry og åbne, kreative verdener som Minecraft har grebet en helt ny generation af spillere. Radiation Island tager det bedste fra begge genrer og leverer samtidig liret grafik fulgt af lækre visuelle detaljer.

Her er spillet, som du kan blære dig med, hvis du har god hardware, og som sagtens kan hive nogle dage ud af feriekalenderen.

Ude til iOS. Pris: 25 kr. Aldersgrænse: 12 år

3. Tales From The Borderlands

Med en blanding af eventyr-spil fra fordums tid og moderne interaktive historier får du her en oplevelse i stil med klassiske vælg-selv-handlingen bøger.

Telltale Games leverer et satirisk spark til alverdens grådige forretningsimperier, mens de leder spilleren gennem et karrikeret drama spækket med forræderi, rigdom, mord og tåbelige robotter.

Udvikleren har også taget både klassiske Grimm-eventyr, Minecraft og The Walking Dead under behandling, og fælles for alle eventyrene er, at de byder på engageret historiefortælling af højeste karat.

Ude til Android, iOS, PC og konsoller Pris: Gratis men med køb i app’en Aldersgrænse: 16 år

4. Lost in Harmony

Lost in Harmony kombinerer den japanske anime-stil med kendte musikspilsmekanikker. Her får du en sød, velfortalt og romantisk historie om et pars kamp for kærligheden, krydret med klassisk musik - og endda et nummer af Fugees-musikeren Wyclef - udsat for synthesizere.

Til overraskende kompositioner skal du reagere hurtigt og trykke samt stryge dig til sejren i takt med de heftige rytmer og rolige ballader. Vil du have en flot og gribende oplevelse i spillefilmslængde med fokus på musik, så finder du den her.

Ude til Android og iOS. Pris: 29 kr til iOS, gratis til Android men med køb i app’en Aldersgrænse: 9 år

5. Puzzlewood Quests

Trænger de små grå til lidt gymnastik, så tag på dette fantasy-eventyr, hvor du bekæmper monstre ved at løse den slags opgaver, man typisk finder i lasede opgave-hæfter. Der bydes på ordspil, matematik, former, figurer og et stressende tempo, når hjernen kommer under tidspres.

Spillet har endda en inkluderet sværhedsgrad gearet til de yngste i familien, hvis alle skal være med til at løse de hjernevridende udfordringer.

Ude på iOS. Pris: 16 kr. Aldersgrænse: 9 år

6. Hunters 2

Med Warhammer og Deathwatch har Rodeo Games for nyligt vist, at de formår at omsætte kendte bræt- og figurspil til digitale udgaver med bravour. Det er dog især udviklerens andet udspil, der fortjener din opmærksomhed.

På eventyr med en gruppe lejesoldater i et grumt sci-fi-univers er Hunters: Episode 2 den slags, der let kan hive et trecifret antal timer ud af fritidsaktiviteterne. Hunters er en flot og varieret rumrejse fyldt med udfordrende ildkampe, der blander turbaseret strategi og nørdet hold-management.

Ude på iOS Pris: 39 kr. Aldersgrænse: 12 år

7. Horizon Chase

Man kan nærmest fornemme duften af fritter og griber næsten efter to-kronen i lommen, når man går i gang med Horizon Chase. Det er nemlig bilræs af den gamle skole med splitsekunders kamp om førstepladsen.

Du kender måske stilen fra den lokale grillbars udvalg af automater: Ingen dikkedarer, bare hæsblæsende fart, herlige melodier samt farverige og retro-pixelerede omgivelser.

Ude til Android, iOS og netop udkommet på PlayStation 4. Pris: Gratis, men med køb i app Aldersgrænse: 4 år

Lee West

  • Har arbejdet med spil i årtier og elsker mobilspil. Han har solgt spil som butiksejer og som manager, og siddet seks år i chefredaktørsstolen på Europas største spilmagasin.

  • Er nu PR-ansvarlig hos PR Nordic, når han ikke selv gamer eller skriver artikler.

  • Ingen af spillene i denne artikel har indgået i Lee Wests eller PR Nordics PR-arbejde.

Facebook
Twitter