Advarsel: Her er 5 ting, der skaber akut julestemning

Hvis du ikke er kommet i julehumør endnu, så er her fem ting, der fluks får dig med på juletoget inden 1. december.

December er lige om hjørnet, men det kan være svært at komme i den rette julestemning. Lidt uhyggelig julesjov eller romantik kan dog nemt få dig i julehumør. (© Getty Images/Universal)

Kender du det, når alle andre end dig er i julestemning allerede? Overalt er der bjældeklang, kanelduft, julefrokostinvitationer og folk, der er begyndt på årets julegaveindkøb.

Men du er stadig ikke i det rigtige julehjørne. Med udsigt til en måneds juleri, hvad gør du så for at komme i stemning?

Det kan siges kort: If you can't beat them, join them!

Herunder har vi nemlig kurateret en række essentielle juleting, der kan få den selv den mest inkarnerede nissehader i akut julestemning.

’All I Want For Christmas Is You’

Mariah Carey udgav nummeret tilbage i 1994, og den har toppet julehitlisterne lige siden. Den populære julesang er for længst blevet en institution i julen, og albummet alene har solgt 15 millioner enheder, ifølge tal fra 2014. Det er ret godt gået for en sang, der faktisk blev skrevet på 15 minutter.

Sangen er pop i up tempo med et effektivt syng-med-omkvæd, og den kan sagtens lige være det, der opmuntrer dig til at komme i julehumør.

Sangen kan høres på diverse musiktjenester. Du kan også se musikvideoen her.

Effektive juleplaylister

Playlisten ’Christmas’ af Universal.fm på Spotify er spækket med sange fra 80’erne og nyere versioner af gamle juleklassikere. Du kan blandt andet lytte til sange som ’Jingle Bell Rock’, ’Last Christmas’ og ’War Is Over’ på denne playliste. Men du kan også lytte nye kunstnere som Justin Bieber og Ariana Grande, der synger ’Santa Tell Me’, ’Mistletoe’ og en duet mellem Mariah Carey og Justin Bieber.

Har du ikke Spotify? Intet problem. YouTube er spækket med fantastiske julesange. Igen er der gamle klassikere og nye sange. Den er stort set den samme playliste som den fra Spotify, men du kan lytte til den gratis.

Find ’Christmas’ på Spotify her. Og her er ‘Modern Christmas Songs 2016’ på YouTube.

'Love Actually'

Den britiske film ’Love Actually’ har efterhånden 13 år på bagen, men den er stadig populær blandt andet takket være sit berømte skuespillerhold, der tæller stjerner som Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson og Hugh Grant. Man følger ni par, der kæmper med utroskab, kærligheden, ulykkelig forelskelse eller lange distancer.

Med andre ord har den lidt af det hele. ’Love Actually’ er både sød, sjov, og lidt sørgelig. Men det hele foregår over jul, så julestemningen kommer med sikkerhed i hus.

'Love Actually' kan lejes på filmtjenester som Blockbuster eller iTunes.

’The Nightmare Before Christmas’

Denne animationsfilm af instruktøren Tim Burton ligner ikke din klassiske julefilm. Filmen er baseret på et digt, Burton skrev tilbage i 1982, som han overvejede at lave til en kortfilm.

I filmen følger man skelettet Jack, der er beboer i Halloweenbyen, hvor det er Halloween hver dag. En dag åbner han en portal ved et tilfælde og ender i Julebyen. Det bliver han meget begejstret for, men Jack har en helt anden opfattelse af jul, end dem i Julebyen. Selvom det er en anderledes julefilm, kan julehumøret ikke undgå at snige sig ind.

Filmen kan købes på dvd eller downloades via fx iTunes.

Juledekorationer

Julehjerter og -pynt kan være lige præcis det, der skal til for at bringe et anti-julet hjem på ret kurs. Men har du ikke lige papirfletning på rygraden kan du nemt pynte op med hjælp fra instruktionsvideoer på nettet. Det er simple instrukser, og det er ikke særlig meget materiale, der skal bruges.

Se for eksempel disse videoer med papirklips-legenden Jørgen Clevin, der viser dig, hvordan man tryller julen frem med papir og lidt fingerfærdigheder.