Annette Heick afslører: Her er 80'er-hitsene der er gået direkte i hjertet

Selvom du hverken har vist bryster til en dj eller datet Dan Rachlin i 90'erne, kan du stadig danse med til 'Flashback'-gæst Annette Heicks playliste.

Annette Heick afslørede detaljer fra sin fortid i DR1's lørdagsprogram 'Flashback'.

Hvis Annette Heick ikke får det, som hun vil have det på et dansegulv, kan hun blive rasende.

Det står klart efter aftenens udgave af DR1-programmet 'Flashback'.

Her kom det frem, at den tidligere journalist og tv-vært har flashet sine bryster engang i 1990’erne til en dj på et diskotek i Nordsjælland. Grunden? Fordi han ikke ville spille hendes favoritnummer med Wham.

Annette Heicks teenageår blev tilbragt sammen med blandt andre Lis Sørensen og Sanne Salomonsen på rejsegrammofonen, og hendes hjerte banker stadig for lyden fra det fede årti.

Her giver hun sine fem anbefalinger til danske hits fra 80'erne, som stadig kan få gang i dansegulvet i dag.

’Kærligheden kalder’ - Sanne Salomonsen

- Sanne Salomonsen sang kor på mine fars gamle plader, og jeg kan også huske, at hun engang har ladet mig sove på hendes pels til en fest, vi begge var til.

- Hendes musik har betydet sindssyg meget for mig, og albummet ’Sanne’ er simpelthen et perfekt album. ’Kærligheden kalder’ er et feel good-nummer, der får folk til at synge med. Det har bare det hele.

Fra albummet ’Sanne’ fra 1989.

0:00

’Magi i luften’ - Halberg Larsen

Bandet Halberg Larsen var sammen fra 1981-1985 og nåede at indspille fire albums. Blandt deres største hits er ’Spiller et spil, ’Stå alene’ og ’Transit’ og altså ’Magi i luften’.

- Jeg hørte ’Magi i luften’ for første gang i starten af 80'erne på min rejsegrammofon. Det har jo, det fedeste guitarrif ever, og så synger Mona Larsen simpelthen så godt. Der er noget utrolig melankolsk over sangen, og så er det stadig et nummer, som man kan sætte på til skolefesten i dag, fortæller Annette Heick.

Fra albummet ’Transit’ fra 1984.

0:00

'Fri for at drømme om dig'- Lis Sørensen

- Jeg ville ønske, at jeg var i familie med Lis Sørensen, for hun er simpelthen så cool. I ’Fri for at drømme om dig’ fungerer fungerer hendes vokal simpelthen så godt med akkorderne i sangen.

- Det er lidt ligesom med Halberg Larsen og ’Magi i luften’ faktisk. Hvis den skal sætte gang i dansegulvet, skal den spilles tidligt på aftenen. Det er et feel good-nummer, som opbygger ens selvtillid, fortæller Annette Heick.

Fra albummet ’Hjerternes sang’ fra 1989.

0:00

’En rigtig Kvinde’ Kasper Winding

- Jeg har altid godt kunne tænke mig at hænge ud med Kasper Winding. Han har noget utrolig funky over sig, og når man hører nummeret ’En rigtig kvinde’ er det som om, der rammer én lige midt i maven.

- Jeg var engang på date med Dan Rachlin for en del år siden, og han satte nummeret på i hans BMW, mens vi cruisede op ad Strandvejen nord for København. Det blev aldrig til mere end én date, fortæller Annette Heick.

Fra albummet 'No. 5' fra 1989.

0:00

'Kom tilbage nu' - Danseorkesteret

Danseorkesteret udgav sin debutplade i 1995 under samme navn. På pladen var nummeret ’Kom tilbage nu’, der i dag er bandets største hit. Bandet eksisterer den dag i dag og planlægger at udgive ny musik i 2017.

- Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor godt jeg synes, det nummer er. Forsangeren synger simpelthen så specielt, og nummeret er tidløst. Der er ikke noget tidspunkt, hvor det er dårligt at sætte Danseorkesteret på anlægget, fortæller Annette Heick.

- Det passer altid ind på et dansegulv.

Fra albummet ’Danseorkesteret’ fra 1985.

0:00
FacebookTwitter