Ariana Grande bider fra sig: 5 fede girlpower-sange, der sparker røv

Koncertaktuelle Ariana Grande gør, hvad der passer hende. Det skinner også igennem i disse fantastiske hits med den dygtige sangerinde.

Ariana Grande er ikke bare en enormt dygtig sangerinde - hun er også en "farlig kvinde", hvilket vi blandt andet kan høre i sangen 'Dangerous Woman'. (Foto: Eduardo Muñoz © Scanpix)

Der var engang, hvor man egentlig helst så, at kvinder i musikbranchen ikke udtalte sig om så meget. De skulle helst bare synge deres sange og se godt ud.

Dele af det jobopslag ville Ariana Grande nok have svært ved at honorere - heldigvis.

Ariana er smuk som dagen er lang, og så er hun selverklæret feminist og ikke bange for at sige fra, når mandlige radioværter bliver sexistiske. Hun gør præcis, hvad der passer hende. Hun er nærmest det sjette, uofficielle medlem af Spice Girls.

I forbindelse med popstjernens koncert i Boxen i Herning i aften har jeg her fundet fem sange frem, hvor Ariana - eller 'Fierce Spice' - sparker røv.

Bang Bang

Ariana Grande er indbegrebet af girl power. I et radiointerview i USA blev hun spurgt, om hun ville vælge sin telefon eller make-up, hvis hun kun måtte vælge en af delene. Derefter spurgte hun de to mandlige radioværter, om de seriøst mente, at det er den slags valg piger går og bakser med på daglig basis, hvorefter de svarede et meget selvsikkert “ja”.

Da værterne blev ved med at være sexistiske meddelte Ariana, at hun ville udvandre, hvis ikke de stoppede. Hun sluttede interviewet af med at ønske mindre fordømmelse i verden. Hvis du nu fortsat er i tvivl om, hvor badass Ariana er, så lyt til hende i samarbejde med Jessie J og Nicki Minaj på 'Bang Bang'.

Single udgivet i 2014.

Dangerous Woman

Det var egentlig meningen, at den plade, Ariana udgav sidste år, skulle have heddet 'Moonlight' ligesom første sang på albummet. Hun ombestemte sig dog, fordi hun følte, hun havde udviklet sig i indspilningsprocessen og fordi, hun ville skyde følelsen af autoritet og selvstændighed ud til sine fans.

Derfor ændrede hun i sidste øjeblik titlen til 'Dangerous Woman'. Dagen efter offentliggørelsen smed hun et citat fra den egyptiske feminist og forfatter Nawal El Sadaawi på Instagram, der lød: "You are a savage and dangerous woman”.

Fra albummet 'Dangerous Woman', 2016.

Break Free

Hvis du spørger mig, så får Ariana Grande slet ikke nok anerkendelse for sin stemme. Hun er i liga med Mariah Carey, Whitney Houston og Celine Dion.

Det var også Arianas stemme, der fangede den russisk-tyske dj Zedd. Han hørte hende synge til et arrangement og sagde med det samme til sit team, at de skulle få fat i Arianas folk. Han måtte bare arbejde sammen med hende. Ariana har nemlig det, som en stor sanger skal have: En stemme, der er genkendelig, men alligevel anderledes i forhold til andres. Og så er hun vanvittig dygtig.

Fra albummet 'My Everything', 2014.

I Don’t Care

Ariana Grande startede i underholdningsbranchen, da hun var virkelig ung, så en masse voksne mennesker har igennem tiden gerne villet fortælle hende, hvordan hun skulle gøre tingene. I dag er noget af det vigtigste for Ariana Grande derfor, at hendes tekster afspejler, hvem hun er.

Således også i sangen 'I Don’t Care' fra 'Dangerous Woman'-albummet. Hun synger blandt andet “Used to cry 'bout some crazy shit before, I used to feel so obligated to be so much more”. For Ariana er færdig med konstant at tænke over, hvordan folk opfatter hende, og hun opfordrer sine fans til at være det samme - altså ligeglade, hvilket er et virkelig fint budskab, når man tænker på, at hendes primære målgruppe er teenagepiger.

Fra albummet 'Dangerous Woman (Deluxe Edition)', 2016.

Side To Side

Ariana Grande er selverklæret feminist. Det er der en række folk, der ikke har kunnet finde ud af at parre med, hvordan hun fremstiller sig selv i musikvideoer. Noget af det, som feminister peger på som værende et problem, er nemlig, hvordan kvinder bliver objektiviseret i medierne.

Derfor har det forvirret nogle, når Ariana har vist sig letpåklædt i en musikvideo som 'Side To Side'. Ariana brugte derfor en del af julen sidste år på at sætte folk på plads på Twitter. Hun skrev blandt andet: “At udtrykke sin seksualitet er ikke en invitation til disrespekt. Ligesom det at have en kort nederdel på ikke er at invitere til overfald”. You go, Ariana!'

Fra albummet 'Dangerous Woman', 2016.

Samtlige billeder: Scanpix

Facebook
Twitter