Befriende morsomt: 3 komikere der får Frank Hvam til at grine

Frank Hvam er aktuel i 80’er-komedien ’Dan Dream’. Men hvad får ham til at slå en latter op?

Du kender ham som den akavede og tåkrummende pinlige Frank i serien/filmen ’Klovn’.

Han har lavet standup-shows, og så er han lige nu aktuel i filmen ’Dan Dream’, der tager dig med tilbage til de pastelfarvede 80’erne.

Vi har spurgt Frank Hvam, hvorfra han bliver inspireret, når han selv skal være sjov, og hvad han selv sætter på tv’et, når han skal more sig.

Bill Burr

- Hvis jeg skal pege på noget virkelig morsomt, så er det standup-komikeren Bill Burrs standup-shows. Flere af dem er på Netflix, og han er toppen inden for standup lige nu. Han er simpelthen komikernes komiker. Jeg synes, han på mange måder er bedre end Louis C.K.

- Han har sådan en paranoid, aggressiv stil, som samtidig er meget jordbunden. Og skriver han nogle gode, minimalistiske tekster, men superslagkraftige og morsomme.

- Det første, jeg så med ham, var et brag af en forsvarstale for Arnold Schwarzenegger, som på det tidspunkt var kommet i vanskeligheder, fordi han fik et barn med den mexicanske husholderske for familien.

- Bill Burr fortæller så, at Schwarzenegger har nået det på sit liv, som vi andre ville nå på fire eller fem liv. Og det var bare virkelig befriende.

Flere af Bill Burrs shows er tilgængelige på Netflix.

Den korte radioavis

- Det bedste, der er sket i Danmark de seneste år, er ’Den korte radioavis’. Det er vores ’Daily Show’. Man har sagt i mange år, at det ikke var muligt at lave daglig satire i Danmark, og så sidder der altså pludselig to unge fyre, som bare leverer satire på allerhøjest niveau. Det er fantastisk, at det kan lade sig gøre.

- Jeg husker særligt deres kampagne på til den sidste EU-afstemning, om vi skulle med i politisamarbejdet eller ej. De tog nejsidens standpunkt, og de gjorde det så overbevisende og morsomt, at jeg tror det havde indflydelse på valgresultatet. Simpelthen.

- Det var svært at stemme ja til den pakke, hvis man hørte Radio24syv den periode. Jeg har aldrig hørt om andre komikere, der kunne have så stor en indflydelse.

Fik det dig selv til at stemme nej?

- Jeg er meget interesseret i EU. Jeg var voldsomt påvirket af programmerne. Jeg kan ikke komme det nærmere.

Charlie Chaplin

- I øjeblikket ser jeg Charlie Chaplins samlede værker sammen med mine børn. Det gør jeg, fordi det bare er noget, vi skal igennem. Det er et vildt godt gensyn.

- Charlie Chaplin er comedy-historie, og han er den bedste og største komiker, vi nogensinde har haft. Han har lavet nogle sindssygt gode film, som har dannet skole for så meget komik sidenhen.

- Han er virkelig god til – og som jeg også synes fungerer godt for mig selv, selvom jeg ikke er på Chaplins niveau, er at blande komik med store følelser.

- Når man ser ’The Kid’, det her forældreløse barn, hvor han jo skamløst udnytter det lille barns grå og sorg og så videre, så går det hele bare op i en højere enhed. Det er det, det er sjovest, når man får lavet et godt miks af det tragiske og komiske.

Flere af hans film er tilgængelig på stream.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk