'Chandelier' er kun toppen: 8 numre med Sia der er lige så gode - mindst

Der er masser af guld at hente i albumaktuelle Sias univers, hvis du spørger P7 MIX-vært Sandie Westh

Da Sia slog bredt igennem med popsværvægteren 'Chandelier' i 2014, havde hun været i fuld sving med at producere himmelsk pop siden debutalbummet i 1997. Australieren udkommer med albummet 'This is Acting' i dag, og i den anledning guider en af Sias største fans til hendes musik.

- I en alder af 10 år blev jeg fuldstændig forelsket i den her pudsige australier, der havde noget ejendommeligt over sig, jeg ikke hidtil var stødt på, fortæller Sandie Westh fra P7 MIX, der har holdt begejstringen ved lige gennem 19 år.

Med andre ord er det en vaskeægte Sia-superfan, der har destilleret australierens diskografi ned til playliste. Er der en lejlighed, et humør, er der også en Sia-sang:

Et usædvanligt miks

- Forestil dig, at du fra musikkrydderihylden griber fat i lidt triphop, et skvæt pop, lidt R’n’B, en smule jazz og en omgang two-step, og blander det hele, så har du albummet . Det usædvanlige miks af genrer kan man især høre på titelnummeret, 'Healing is Difficult', som virkelig indkapsler Sia anno 2001.

Fra albummet 'Healing is Difficult', 2001

Sia - Healing Is Difficult

Glem lige Nykredit

- I 2004 udgiver Sia sangen 'Breathe Me' og ikke ret lang tid efter associerer jeg den med fastforrentede lån. Det føles næsten som om, at Nykredit tager Sia som gidsel, da de vælger at bruge 'Breathe Me' som akkompagnement til Lars Brygmanns monolog i deres kampagne om nytænkning. Så hvis du nu sidder og tænker: 'Den sang kender jeg sgudda godt!', kan du højst sandsynligt takke en af Danmarks førende finanskoncerner for det.

Fra albummet 'Colour the Small One', 2004

Sia - Breathe Me

Tag en søndagsslapper

- En sang, der handler om, at det er helt okay at tage en slapper på en søndag. Og egentlig er det meget symbolsk, at den her sang hedder 'Sunday', for hele 'Colour The Small One' er virkelig det perfekte søndagsalbum. Det tvinger dig til at sætte tempoet ned og lade kaffen i stempelkanden trække lidt længere, så du virkelig kan nyde den bagefter. Jeg elsker det album, og især holder jeg af 'Sunday'.

Fra albummet 'Colour The Small One', 2004

Sia - Sunday

Her bliver du hooked

- Ikke kun er albumtitlen 'Some People Have Real Problems' en af mine favorit-albumtitler nogensinde, så er track nr. 5 også en af mine absolutte yndlingssange. 'The Girl You Lost To Cocaine' er - ironisk nok - stærkt vanedannende. Det er en pudsig, virkelig catchy sang, som kun Sia kan synge. Det er vitterlig den eneste af sin slags ude i verden. Som alles yndlings-enebarn. Det er iøvrigt Beck, der synger kor.

Fra albummet 'Some People Have Real Problems', 2008

Sia - The Girl You Lost To Cocaine

Trænger du til at hulke?

- 'Day Too Soon' er mit yndlings Sia-nummer nogensinde! Jeg har virkelig hulket mig igennem det her nummer så usandsynligt mange gange. Den er smuk hele vejen igennem. Den handler om at finde sit perfekte match, og jeg har sunget den virkelig højt i badet, endnu højere i bilen, og så tror jeg stadig mine naboer husker den aften, jeg satte mig for at lære den på guitar.

Fra albummet 'Some People Have Real Problems', 2008

Sia - Day Too Soon

Parkér dagen

- Din dag er jammerlig. Du havnede i den længste kø i supermarkedet. Din border collie har tisset på dit gulvtæppe. Selvom livet viser sig fra sin uudholdelige side, så ro på: Sia er der for dig. Slip det hele og sæt 'Clap Your Hands' fra 'We Are Born'-albummet på. Sia har selv sagt, at det bestemt ikke er en særligt dyb sang. Til gengæld er den virkelig god at danse til, og netop derfor elsker jeg den.

Fra albummet 'We Are Born', 2010

Sia - Clap Your Hands

Tre bekymringsfrie minutter

- 'Stop Trying' giver dig mulighed for at lade bekymringerne være i tre minutter og give slip på dig selv. Der er altid en masse hjerte og glæde i det, Sia laver. Nummeret har Sia skrevet med Greg Kurstin, der var med til at skrive og producere albummet, hvor 'Chandelier' ligger på. Og nå ja, så har han også været med til at skrive Adeles 'Hello'.

Fra albummet 'We Are Born', 2010

Sia - Stop Trying

Find proptrækkeren

- Mens Sia endnu er ukendt, optræder hun på nummeret 'Destiny', som triphop-duoen Zero 7 laver. Med en lille kliché, så er det som om, at verden falder i hak på det nummer. Sias afslappede vokal passer perfekt ned i Zero 7’s downtempo-univers.

- Åbn en flaske rødvin, smæk benene op, sæt 'Destiny' på og mærk freden sænke sig og dit blodtryk falde. Jeg er ret sikker på, at hvis alle arbejdspladser jævnligt spillede den her sang, så kunne vi sænke antallet af stressede danske betragteligt.

Fra albummet 'Simple Things' af Zero 7, 2001

Zero 7 - Destiny

Alle fotos: Getty Images

Sandie Westh

  • Har et bankende pophjerte for Michael Jackson, Take That og Whitney Houston.
  • Mener ikke, at man kan skamme sig over noget musik, man hører.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve