Creepy og sjovt: 5 apps der løfter dine selfies til næste niveau

Social medie-hajen Rasmus Kolbe - aka. Lakserytteren - guider til fem gratis apps, der pynter på din tilværelse

Rasmus Kolbe aka. Lakserytteren anbefaler f.eks. at bruge frugt-app'en til et gakket firmajulekort (Foto: Rasmus Kolbe / omtalte apps)

Det er populært at skyde laser ud af øjnene og have ansigtstatoveringer.

I hvert fald på foto og video. Apps, der lægger livefiltre på selfies, så man ændrer udseende, er noget af dethelt store på markedet for apps. Facebook har f.eks. netop købt MSQRD, der tilbyder syrede livefiltre.

En af dem, der rider højt på bølgen, er Rasmus Kolbe. Som Snapchat-reporter har han under navnet Lakserytteren en følgerskare på over 18.000 brugere, og han er selv storforbruger af filtre og swap-apps.

Her anbefaler han en række apps, der er lige til at gå til, så du omsider kan give dig selv den tatovering eller overskæg, du altid har drømt om. Eller bare smække dit ansigt på en citron...valget er dit:

Klæd dig ud

Forbered dig på at timerne flyver afsted, for MSQRD (udtales 'masquerade') byder på mange forskellige filtre og lag, du kan udsmykke dit ansigt med - både på video og på billede.

- Der er jo virkelig meget at vælge imellem - og det hele er lidt mere skørt end på Snapchat, fordi du kan for eksempel både være en sæl eller en orangutang. Den er virkelig fed, siger Rasmus Kolbe.

MSQRD (Masquerade Technologies, Inc), gratis, er tilgængelig til iOS og Android.

Giv frugten (dit) ansigt

Ens eget ansigt på frugt - hvorfor? Fordi man kan, fristes man til at svare. Der er vitterlig ingen grund til det, andet end at det er sjovt, fortæller Rasmus Kolbe:

- Det er så dumt, at det er sjovt. Det er jo fuldstændig åndssvagt - og lidt creepy. Den er f.eks. sjov, hvis man skal lave et grimt kort til firmajulefrokosten. Chefen bliver til en citron og sekretæren appelsindame. Den er nærmest Japan-skør. Man har lyst til at blive ved.

Funny Food Face Changer (Zhao Liu), gratis, er tilgængelig til iOS.

Få tuschen du drømmer om

Mangler du lidt at smide et kinesisk tegn eller Mor-kærlighedserklæringer på lænden uden nåle og smerter? Så er hjælpen her med TattooYou:

- Den fungerer virkelig godt. Den er næsten lige så nem som MSQRD. Den er fin, hvis du ikke ved, hvad du skal lave på en søndag og gerne vil lave et fedt Instagram-billede. Eller hvis du vil få en fornemmelse af, hvordan du ser ud med tatoveringer.

TattooYou (Appdicted), gratis, er tilgængelig til iOS.

Bliv gammel før tid

Hvis du ikke har tid til at vente på, at tiden gør arbejdet, så tag forsmag på dit ansigt i en ældre, patineret udgave med denne app:

- Det er for grineren. Det er sjovt at sende et billede, hvis man for eksempel skal melde fra til en aftale. Eller hvis man har rigtig mange tømmermænd eller er syg, kan man lave et billede, hvor det ser endnu værre ud. Brugerfladen er ikke helt i top, men den er stadig sjov.

Aging Booth (PiVi & Co), gratis, tilgængelig til både iOS og Android.

Opdatér dine øjne

- Den kommer med en tutorial, så den er bulletproof i brugerfladen. Selve app'en er måske lidt mere for teenagere, men har man tiden og interessen, kan man blive rigtig god til det, så øjenfarve-skiftet ser realistisk ud, siger Rasmus Kolbe om Eye Color Changer.

Eye Color Changer (Chen Guangxie), gratis, tilgængelig til både iOS og Android.

  • Rasmus Kolbe aka. Lakserytteren har over 18.000 følgere på Snapchat. Her serverer han bl.a. sine helt egne skæve takes på bl.a. brevkasseformatet og tv-køkkenet. Du kan også følge ham på Instagram og Facebook.

  • Som snapchatreporter for X Factor og DR Sporten har han bl.a. lavet det første Snapchat-interview med Kronprins Frederik og swappet ansigter med Thomas Blachman.

FacebookTwitter